Για την πρόοδο των ερευνών του ΣΔΟΕ στα πρόσωπα που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ ενημέρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης λέγοντας πως «ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Οι έρευνες προχωρούν και θα έχουμε αποτέλεσμα».

Ειδικότερα, ο υφυπουργός, σύμφωνα με το protothema.gr, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε: «Ο έλεγχος έχει ξεκινήσει κατόπιν και εισαγγελικής παραγγελίας και έχουν ήδη ταυτοποιηθεί φορολογικά 1.681 φυσικά πρόσωπα και 40 νομικά από σύνολο 2.062 καταγραφών» και πρόσθεσε «επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα των λογαριασμών και η σύγκριση των ποσών με τα δηλωθέντα εισοδήματα». Επιπροσθέτως, ο κ. Μαυραγάνης μίλησε και για τα 49 ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί προς εκείνους που εμφανίζονται σε λογαριασμούς από 3 έως 550 εκατομμύρια δολάρια λέγοντας ότι «οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι, στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, καλούνται προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά».

Τέλος ο υφυπουργός παραδέχθηκε πως υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς, σημείωσε όμως ότι « θα τις καλύψουμε με προσλήψεις και εσωτερικές μετακινήσεις που είναι σε φάση εκτέλεσης».

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει εδώ και πέντε μήνες και το ΣΔΟΕ έχει «κάνει μια τρύπα στο νερό».