Ερώτήση προς τον υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη για τη γέφυρα της Κλειτορίας που κατέρρευσε από τις πλημμύρες και απέκοψε δεκάδες χωριά της επαρχίας Καλαβρύτων έκανε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος.
Όπως δήλωσε ο βουλευτής, έλαβε από τον υπουργό την απάντηση πως «για την αποκατάσταση των ζημιών της Γέφυρας Πείρου και Κλείτορα, αρμόδιες είναι οι περιφερειακές υπηρεσίες. Εγκρίθηκε ήδη χρηματοδότηση ποσού 250.000 ευρώ για το έργο, το οποίο περιλαμβάνει προμήθεια και τοποθέτηση νέας γέφυρας μικτής κατασκευής, μεταλλικός σκελετός με πλάκα καταστρώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα, εδραζόμενης σε θεμέλια από οπλισμένο σκυρόδεμα».

Όπως αναφέρει ο βουλευτής το έργο τώρα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει, ενώ άφησε και αιχμές για όσους «συμβουλεύουν» τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας να εξετάσει γιατί στο έργο δεν συμμετέχει και το ΓΕΣ, κάτι που θα μείωνε το κόστος κατά 25%.

Όπως αναφέρει:

«Ο Περιφερειάρχης, τώρα – άμεσα, οφείλει και το έργο να «τρέξει», αλλά και την δημόσια γραπτή υπόδειξη του συναδέλφου της κυβερνητικής πλειοψηφίας να εξετάσει, εάν πράγματι η κατασκευή της γέφυρας μπορεί να κοστίσει με το 25% των χρημάτων του Ελληνικού λαού μέσω του ΓΕΣ. Οφείλει να ελέγξει ποιοι και γιατί πρότειναν λύσεις με δυσανάλογο κόστος και έχει υποχρέωση να εξετάσει εάν ήθελαν κάποιοι να εμπορευθούν και να εκμεταλλευτούν την περίσταση. Εάν ναι, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.