Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι το τραγικό συμβάν «είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χτες το απόγευμα, δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας βρέθηκαν νεκροί στο κέντρο της πόλης από αναθυμιάσεις  που προήλθαν από αυτοσχέδιο μαγκάλι, ενώ άλλοι τρεις χαροπαλεύουν. Όλοι τους από λαϊκές οικογένειες (οι 2 παιδιά μεταναστών) που θυσιάζοντας αυτά που δεν έχουν, έστειλαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν σε ένα ίδρυμα που χαροπαλεύει το ίδιο. Παρόλα αυτά,  δεν μπόρεσαν να προσφέρουν στα παιδιά τους θέρμανση αυτόν τον χειμώνα και τα έχασαν. Το τραγικό συμβάν της Λάρισας είναι το αποτέλεσμα των βίαιων ανατροπών που έφερε η μνημονιακή εποχή στις ζωές των περισσοτέρων από εμάς.

Όταν πριν λίγους μήνες προειδοποιούσαμε  για τις επιπτώσεις που θα έχει το ακριβό πετρέλαιο και ρεύμα, είχαμε λοιδορηθεί από την κυβέρνηση. Σήμερα, συντετριμμένοι από τον άδικο χαμό των 2 σπουδαστών ας αναλογιστούμε όλοι τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων παιδιών».