«Η επιχειρηματική κινεζοαμερικανική συμφωνία στηρίζει τα σχέδια της ελληνικής άρχουσας τάξης για ανάδειξη της χώρας σε κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η ελληνική κυβέρνηση θα φορτώσει με νέες θυσίες το λαό. Απειλούνται με νέα μέτρα οι εργατοϋπάλληλοι στην ευρύτερη περιοχή το λιμανιού του Πειραιά και οι αυτοαπασχολούμενοι με κλείσιμο μαγαζιών».
Αυτά αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με την παρουσία της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

«Η ικανοποίηση των σύγχρονων συνδυασμένων λαϊκών αναγκών, για φθηνές, ασφαλείς, γρήγορες, ποιοτικές θαλάσσιες μεταφορές που να καλύπτουν το σύνολο της νησιωτικής χώρας, η φιλολαϊκή αξιοποίηση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας και των δυνατοτήτων που ανοίγει στο εξωτερικό εμπόριο, απαιτεί έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Απαιτεί την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την εργατική λαϊκή εξουσία που θα κοινωνικοποιήσει τα λιμάνια, τα πλοία, όλα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, θα κρατικοποιήσει το εξωτερικό εμπόριο, θα οργανώσει τη παραγωγή με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο σε φιλολαϊκή κατεύθυνση», προσθέτει το ΚΚΕ.

Αναφορικά δε με τα περί απολύσεων στο δημόσιο και περί νέων μέτρων, το ΚΚΕ σημειώνει: «Οι διαβεβαιώσεις των κομμάτων της συγκυβέρνησης δεν έχουν καμία αξία. Στα διλήμματα που θέτουν εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΔΝΤ, απολύσεις ή επιβολή νέων φόρων, πληρωμή των εξοντωτικών φόρων ή νέα μείωση μισθών, ο λαός πρέπει να απαντήσει με τη συνολική απόρριψη της πολιτικής τους και του φιλομονοπωλιακού δρόμου ανάπτυξης» τονίζει το ΚΚΕ.
TAGS