Ολοκληρώνεται σήμερα το 9ο Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής το κόμματος.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, στο 9ο-Συντακτικό Συνέδριο του Κινήματος, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 3.570 συνέδρους να προσέρχονται και να συμμετέχουν στην ψηφοφορία.

Η καταμέτρηση για την ανάδειξη των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, από τους συνολικά 287 που έθεσαν υποψηφιότητα, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, αναμένεται να ολοκληρωθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα. 

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εξέλιξη του Συνεδρίου, ενώ όσον αφορά στα θέματα των ψηφοφοριών για οργανωτικά ζητήματα, οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι πρόκειται για ζητήματα «δευτερεύουσας σημασίας» και επεσήμαιναν μάλιστα ότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν παρών στην αίθουσα κατά τη διάρκεια των ψηφοφοριών.

Σχετικά με τη σημερινή διαδικασία, τα υποψήφια μέλη για την Κεντρική Επιτροπή, αναμένεται να είναι κάτι λιγότερο από τα 300 που αρχικά είχαν θέσει υποψηφιότητας. Η μείωση οφείλεται στην απόφαση που ελήφθη χτες το βράδυ για το ασυμβίβαστο της ιδιότητας του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής και της ιδιότητας του προέδρου ή διοικητή δημόσιου οργανισμού, καθώς οι κατέχοντες υψηλές θέσεις στο δημόσιο που είχαν θέσει υποψηφιότητα δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι.

«Το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη ότι ήταν πράγματι ένα εθνικό πολιτικό γεγονός. Έλαβε αποφάσεις δημοκρατικής ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στο 9ο-Συντακτικό Συνέδριο του Κινήματος.

Βενιζέλος: «Καθαρά τα μηνύματα του Συνεδρίου»

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τα μηνύματα που στέλνει το ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο «είναι πάρα πολύ καθαρά». Σημείωσε ειδικότερα ότι η εισήγησή του, «που έγινε τελικά ομόφωνα δεκτή», «καθορίζει την πορεία μας για το μέλλον, σε σχέση με τη διακυβέρνηση του τόπου, το πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, την πρόταση για τη συγκρότηση της μεγάλης Κεντροαριστεράς, το μέτωπο των δυνάμεων του συνταγματικού τόξου κατά του ναζισμού».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι όλα αυτά, δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά αφορούν και τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς «που πρέπει να γίνουν πιο προοδευτικοί, που πρέπει να μιλήσουν ξανά στην καρδιά κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ζώνης του ευρώ».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι μέσα από το Συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ «απέδειξε ότι είναι δύναμη σταθερότητας και προοπτικής», «ότι έχει την ικανότητα να επανέρχεται ολικά, να αφυπνίζεται, να δραστηριοποιείται, να είναι πάντα ενωμένο και να ανανεώνεται». Πρόσθεσε, πάντως, ότι «τα οργανωτικά στοιχήματα που έπονται των πολιτικών, θέλουν πάντα προσοχή, κόπο, επιμονή», γιατί, όπως συμπλήρωσε, «πρέπει να αλλάξει ο πολιτικός πολιτισμός», «να επιβληθεί ένα άλλο δημοκρατικό ήθος».

«Θα δείξουμε ότι το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής, είναι πράγματι ικανό να χαράξει την αφετηρία για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τον δικό του νέο και ανανεωμένο ρόλο», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Σχετικό θέμα: 

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

TAGS