Το περιεχόμενο της συνάντησης του Γ. Στουρνάρα με την τρόικα έρχεται να επιβεβαιώσει την ολοένα και σκληρότερη  πολιτική του μνημονίου που σκοπεύει να υλοποιήσει η καταστροφική συγκυβέρνηση Σαμαρά, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, παρόλο που στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους να διαχειριστούν επικοινωνιακά τη χρεοκοπία του μνημονιακού μονόδρομου προβάλλοντας ότι δήθεν διαπραγματεύονται  επιμέρους ζητήματα, είναι έτοιμοι «να ξεπουλήσουν όσο-όσο και όπως-όπως» κερδοφόρους οργανισμούς σαν τον ΟΠΑΠ και στρατηγικούς τομείς για την κοινωνία σαν το νερό.

«Είναι αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι και όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο για την κοινωνία και την οικονομία», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως ετοιμάζουν απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,  μετά την υστέρηση των εσόδων και την μη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ιδιαίτερα της μεγάλης, που βρίσκεται σε διάφορες λίστες των «ημετέρων» της διαπλοκής.

Καταλήγοντας υποστηρίζεο ότι υπάρχει άλλος δρόμος και αυτός βρίσκεται στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και στην δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης.