Τη δυσφορία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει ανυπόστατη διαρροή γύρω από την έντονη  διαφωνία του Παναγιώτη Λαφαζάνη και του Αλέξη Μητρόπουλου για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής.  
Οι συνεργάτες του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν μάλιστα ότι τα όσα διέρρευσαν στον τύπο είχαν  ως μοναδικό στόχο την προσωπική προβολή κάποιων και όχι πάντως του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Όπως λένε στα στελέχη της Κουμουνδούρου που συμμετέχουν στο εννεαμελές όργανο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο συνεδριάζει σχεδόν καθημερινά προκειμένου να δώσει τις πολιτικές κατευθύνσεις όντως ο Παν. Λαφαζάνης εξέφρασε την περασμένη εβδομάδα έναν προβληματισμό για το εάν θα έπρεπε να παραστεί και να μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση  για τον ιδρυτή της ΝΔ.

«Ήταν μια παρατήρηση στα πλαίσια μιας σύντομης συνεδρίασης, που κανένας δεν έδωσε μεγαλύτερη διάσταση αφού ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε γρήγορα τους λόγους για τους οποίους είχε αποφασίσει να παραστεί.» έλεγαν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αντίθετα έντονο επεισόδιο υπήρξε ανάμεσα στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη και τον Αλέξη Μητρόπουλο για το θέμα του κατώτερου μισθού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Μητρόπουλος  μιλώντας στην συνεδρίαση εξέφρασε την άποψη ότι η τοποθέτηση διαφορετικών απόψεων πάνω σ αυτό το θέμα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν σύγχυση στους πολίτες.

Η αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη ήταν άμεση και έντονη αφού ζήτησε από τον Αλέξη Μητρόπουλο να του πει τι εννοεί, εάν έχει στοιχεία γι' αυτά που λέει ή απλώς επηρεάζεται από την κυβερνητική προπαγάνδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραστεί πάντως την ερχόμενη  Τετάρτη στην εκδήλωση όπου θα μιλήσει για την συμβολή  και του Ιδρυτή  της ΝΔ στην αποκατάσταση της δημοκρατίας ενώ θα κάνει λόγο για την ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ τότε και τώρα.

Σήμερα πάντως ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα μιλήσει σε ημερίδα με θέμα "Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την φορολογική πολιτική", που διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής. 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να κάνει και πάλι σκληρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι μόνο εάν φύγει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση ο τόπος θα έχει μία ευκαιρία να σωθεί.

Στην χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα ο αρμόδιος τομέας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «παρόλο που στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπους να διαχειριστούν επικοινωνιακά τη χρεωκοπία του μνημονιακού «μονόδρομου» προβάλλοντας ότι δήθεν διαπραγματεύονται επιμέρους ζητήματα, είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν όσο-όσο και όπως-όπως κερδοφόρους οργανισμούς σαν τον ΟΠΑΠ και στρατηγικούς τομείς για την κοινωνία σαν το νερό, ενώ ετοιμάζουν απολύσεις στο Δημόσιο και νέα μέτρα με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις,  μετά την υστέρηση των εσόδων και την μη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ιδιαίτερα της μεγάλης, που βρίσκεται σε διάφορες λίστες των «ημετέρων» της διαπλοκής.

Είναι αναξιόπιστοι και επικίνδυνοι και όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο για την κοινωνία και την οικονομία. Υπάρχει άλλος δρόμος και αυτός βρίσκεται στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής πολιτικής και στην δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης, ώστε να ανοίξει νέος δρόμος για μια κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση με άξονες τη στήριξη των δημόσιων αγαθών και του κοινωνικού κράτους για ανόρθωση της οικονομίας, πλήρης απασχόληση και ανάπτυξη.»  

Παναγιώτης Βασιλάκης