Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν απαντήθηκε το κεντρικό ερώτημα «τι είναι το κεντροαριστερά σήμερα», αυτό που είδαμε δεν είναι το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ αλλά το παλαιό ΠΑΣΟΚ με τα ίδια στρατηγικά αδιέξοδα, παρατήρησε ο Π. Σκουρλέτης, απαντώντας και στην αποστροφή του Ευ. Βενιζέλου ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα χαρίσει τον κόσμο του στον ΣΥΡΙΖΑ. 
«Ακουσα τον κ. Βενιζέλο να λέει ότι δεν θα χαρίσουμε τον κόσμο μας στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρίζεις, όμως κάτι που σου ανήκει. Δεν του ανήκει ο κόσμος αυτός και είναι αρκετά υποτιμητικό να θεωρείς δεδομένους κάποιους ανθρώπους, κάποιους πολίτες», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Το κύριο στρατηγικό ζήτημα "τι είναι κεντροαριστερά σήμερα;", δεν απαντήθηκε. Εγώ είδα το παλαιό ΠΑΣΟΚ, του Τσουκάτου, του Βενιζέλου, του Ακη, να είναι εκεί. Αυτό δεν είναι το νέο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι το αναγεννημένο ΠΑΣΟΚ. Είναι το παλαιό ΠΑΣΟΚ, με τα ίδια στρατηγικά αδιέξοδα, διότι αν δεν απαντήσει στο κρίσιμο ζήτημα που είναι η τομή στην ελληνική κοινωνία, το μνημονιακό πρόγραμμα, αυτό το ακραίο, αντικοινωνικό πρόγραμμα, τότε για ποια κεντροαριστερά μιλάς;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Σκουρλέτης.

Σήμερα, εκτίμησε, δεν χρειάζεται επαναπροσδιορισμός μιας προγραμματικής συμφωνίας (των κυβερνητικών εταίρων), η οποία, έτσι κι αλλιώς, όπως επεσήμανε,  ήταν κουρελόχαρτο, αλλά επαναπροσδιορισμός πολιτικής.