Το πιο δύσκολο κομμάτι του μαραθωνίου στον οποίο τρέχει η χώρα, είναι το τελευταίο, σημείωσε με νόημα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο τέλος θα κερδίσουμε τον αγώνα.
«Έχουμε διανύσει ένα 70% της διαδρομής. Μας απομένει όμως ακόμα ένα 30%.  Αλλά, όπως ξέρετε, στον μαραθώνιο το τελευταίο κομμάτι είναι και το πιο δύσκολο και το πιο εξαντλητικό», εκτίμησε ο κ. Προβόπουλος απεθυνόμενος στον Κάρολο Παπούλια, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ελπίδα, αλλά και την πεποίθηση, ότι «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μέχρι το τέλος, για να μην αφήσουμε και τις θυσίες που έχει υποστεί ο λαός να πάνε χαμένες και έτσι στο τέλος να μην χάσουμε αυτή τη μάχη και να κερδίσουμε το έπαθλο».

Ο διοικητής της ΤτΕ μίλησε για θετικά και αισιόδοξα μηνύματα, τόσο στην Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, κατί που όπως είπε, «μας δίνει την πεποίθηση ότι ο αγώνας αυτός θα κερδηθεί».  

Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι βρίσκονται σε μια θετική πορεία, με τις καταθέσεις να επιστρέφουν. Τον Φεβρουάριο, διευκρίνισε, επέστρεψαν περί τα 2 δισ. ευρώ (χαρακτηρίζοντας ικανοποιητικό το νούμερο αυτό), ενώ  από τον Ιούνιο και μετά έχουν επιστρέψει περίπου 16-17 δισ. ευρώ.

Ο κ. Προβόπουλος σημείωσε τη μεγάλη πρόοδο που, όπως είπε, έχει επιτευχθεί σε τρεις κρίσιμους τομείς: τη δημοσιονομική εξυγίανση, την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητος και στον τραπεζικό τομέα. 

Πέρυσι, εξήγησε, το ισοζύγιο πληρωμών έκλεισε «με ένα έλλειμμα, που σαν ποσοστό του ΑΕΠ ήταν στο 2,9%, ένα ποσοστό πολύ χαμηλό αν σκεφτεί κανείς ότι το 2008, που ήταν μια κακή χρονιά και η αρχή της κρίσης, το έλλειμμα ήταν στο 15% του ΑΕΠ». Αν συγκρίνουμε αυτό το 2,9% με το 15%  θα δούμε τι απόσταση έχουμε διανύσει, υπογράμμισε για να τεκμηριώσει και τη φράση του ότι «έχουμε διανύσει το 70% της απόστασης».