Στο πλευρό της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) τάχθηκε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία της στο προωθούμενο προεδρικό διάταγμα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

«Οι σύλλογοι γονέων, οι οργανώσεις των εργαζομένων πρέπει από κοινού με τις οργανώσεις των δασκάλων, γενικότερα των εκπαιδευτικών, να αντιταχθούν στο προεδρικό διάταγμα που με τον πλασματικό τίτλο "αξιολόγηση" έχει σαν στόχο να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη δουλειά του συστήματος, να τους εκφοβίζει, να μην διεκδικούν, να μη συμβάλλουν στον αγώνα για τα κοινωνικά μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών» είπε η κ. Παπαρήγα, μετά από συνάντηση που είχε με τη ΔΟΕ.

Πρόσθεσε πως «με αυτό τον τρόπο πάμε σε ένα καθεστώς που θυμίζει την περίοδο του πιστοποιητικού των κοινωνικών φρονημάτων, μόνο που τώρα δεν στρέφεται εναντίον των κομμουνιστών, εναντίον των ριζοσπαστών, αλλά έχει ως στόχο, μέσα από εκβιασμό, να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς και σε απολύσεις και σε διαθεσιμότητες και με τον υπαρκτό αυτό φόβο να τους εντάξει και να τους μετατρέψει σε ένα γρανάζι που θα οδηγήσει και σε αμόρφωτα παιδιά, χωρίς κριτική σκέψη, χωρίς δυνατότητες ελεύθερης σκέψης και δράσης».