Την ανάγκη να ξανασυζητήσουν με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη για μία καλυτερη και πιο αποτελεσματική κυβέρνηση, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο Mega τη στιγμή που εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Λαγκάρντ.
Για τον κ. Σαμαρά είπε πως κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και προσέθεσε ότι «έστω και αργά προσχώρησε σε μια πολιτική αλλάζοντας την αντιμνημονιακή του θέση» ωστόσο υποστήριξε ότι η πλειοψηφία που κυβερνά συγκροτήθηκε λόγω της αντοχής του ΠΑΣΟΚ. 

Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα, δήλωσε πως δεν έχει τεθεί θέμα απολύσεων. Για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), είπε χαρακτηριστικά πως «το χαράτσι θα αποδειχτεί ότι ήταν ο πιο ήπιος φόρος» εξηγώντας ότι απέφερε στα έσοδα του κράτους 2 δισ. ευρώ ενώ τα μέτρα του Νοεμβρίου ήταν ύψους 14,5 δισ.

Μιλώντας για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι το Κίνημα έδειξε ότι μπορεί να αναστηθεί, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για το «πρώτο Συνέδριο της νέας εποχής» καθώς, όπως είπε, πραγματοποιήθηκε κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε επίσης ότι «πρέπει να συζητήσουμε με τη ΔΗΜΑΡ για τη λειτουργία της κυβέρνησης», ενώ αργότερα είπε ότι «θα ήταν δραματικό ιστορικό λάθος να χαρίσουμε αυτή την κυβέρνηση στη Νέα Δημοκρατία. Είναι μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης, που πρέπει να εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης…». Πρόσθεσε δε ότι το κόμμα του θα μπει στην κυβέρνηση με πολιτικά πρόσωπα, αν συμφωνήσει στην πολιτική.

Σχετικά με την πολιτική που εφαρμόστηκε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «τα λάθη του ΔΝΤ δεν είναι τεχνικά αλλά ιδεολογικά», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα απολύσεων στο δημόσιο.

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ήταν σκευωρία της Κουμουνδούρου η εμπλοκή του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ: «Στη δική μου περίπτωση υπήρξε πολιτικός σχεδιασμός από το ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε.

Για  τη Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «πρέπει να φανεί ότι δεν είναι ένα κανονικό κόμμα όπως τα άλλα, ότι δεν είναι μια επιλογή εξίσου θεμιτή με την άλλη».