Μια αναφορά εκτός κειμένου του Αλέξη Τσίπρα για όσα συνέβησαν στην Λάρισα εξ αίτιας της οικονομικής κατάστασης και της τιμής του πετρελαίου- κατά την διάρκεια της παρουσίασης των φορολογικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ- πυροδότησε και πάλι την αντιπαράθεση ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση και την Κυβέρνηση.
«Ο θάνατος των δυο παιδιών και η σοβαρή κατάσταση των άλλων τριών εξ αιτίας των πενιχρών οικονομικών τους, που τους ανάγκασε να χρησιμοποιήσουν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι φέρνει σίγουρα σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση έλεγαν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Κάθε αναφορά σε αυτό το θέμα αναδεικνύει όλο και περισσότερο τις ευθύνες των μνημονίων αρά και τις ευθύνες της κυβέρνησης που τα εφαρμόζει. Όμως εμείς δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να σιωπήσουμε.»

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν χθες  οι παροικούντες στο Μέγαρο Μαξίμου έμαθαν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε εκτός κειμένου σε αυτό το τραγικό γεγονός θέλοντας να καταδείξει τον παραλογισμό που υπάρχει στα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση αποφάσισαν να αντιδράσουν άμεσα.

«Υπάρχει κανείς σοβαρός άνθρωπος, όχι οικονομολόγος, που να καταλαβαίνει, που να μπορεί να κάνει στοιχειώδεις υπολογισμούς, που δεν κατανοεί ότι το να αυξάνεις τους συντελεστές και να εξισώνεις τους συντελεστές πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης οδηγεί σε αποτελέσματα τραγικά και με αυτό τον τρόπο δεν εξυπηρετείς τον στόχος σου, που υποτίθεται ότι είναι η αύξηση των εσόδων, αλλά οδηγείς την κοινωνία σε καταστάσεις κανιβαλισμού;» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και πρόσθεσε: «Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει ότι αυτή η πολιτική είναι η υπεύθυνη, η υπαίτια του προχθεσινού συμβάντος στη Λάρισα, όπου δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας χαροπαλεύει. Όχι, επειδή όπως κάποιοι μας εξήγησαν ότι ήταν ένα τυχαίο συμβάν ή επειδή οι νέοι φοιτητές δεν έχουν παιδεία και δεν γνωρίζουν ότι η καύση μονοξειδίου του άνθρακα μπορεί να προκαλέσει θάνατο, έτσι μας είπαν ορισμένοι. Αλλά γιατί είναι εγκληματίες αυτοί που επιμένουν σε αυτή την πολιτική.»

Ο Αλέξης Τσίπας αναφέρθηκε ακόμα και στην αντίδραση του Ελληνικού λαού αλλά και στην παραδοχή του ΔΝΤ ότι έχει κάνει λάθος στην πρόταση του. «Κι αν σήμερα δεν έχει ξεσηκωθεί όχι από τα κόμματα, αλλά από την ίδια την κοινωνία, ένας αχός «Σταματήστε επιτέλους το έγκλημα», είναι γιατί ο ελληνικός λαός τα έχει χάσει ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, δείχνει και μια απίστευτη ωριμότητα, αλλά πρέπει να δίνει και ελπίδα, προοπτική και δεν υπάρχει ελπίδα και προοπτική με αυτή τη στρατηγική του λάθους. Να σου λένε οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ «κάναμε λάθος» και εμείς να λέμε «δεν πειράζει, θα το εφαρμόσουμε». Η άποψή μας είναι ότι αυτή δεν είναι η κυβέρνηση του λάθους, αλλά η λάθος κυβέρνηση για έναν λαό που δεν μπορεί να πληρώνει άλλο τις συνέπειες μιας λάθος πολιτικής.»

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε σε όσα είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για λάθος στον υπολογισμό των φορολογικών προτάσεων.  

«Επιχειρώντας να αποκρύψει πόσο λανθασμένη και αντίθετη, όχι μόνο με την κοινή λογική, αλλά και με την απλή αριθμητική, είναι η φορολογική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπέπεσε και πάλι στο ίδιο επαίσχυντο ολίσθημα είπε ο Σίμος Κεδίκογλου  και πρόσθεσε. Μιλώντας εκτός κειμένου, κατά την παρουσίαση της πρότασης, ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να εκμεταλλευθεί κομματικά το τραγικό δυστύχημα των δύο νέων στη Λάρισα, που συγκλόνισε όλους τους Έλληνες.

Πριν από μόλις δύο ημέρες, είχαμε επισημάνει πόσο θλιβερή πολιτική κατάπτωση είναι μια τέτοια πρακτική. Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας την επανέλαβε».

Η ανταπάντηση της Κουμουνδούρου ήταν άμεση και ιδιαίτερα έντονη. «Πράγματι δυο φορές έχει μιλήσει εκ μέρους της κυβέρνησης ο κ. Κεδίκογλου για τον άδικο χαμό των φοιτητών στη Λάρισα όχι για να ζητήσει συγγνώμη για τα τραγικά αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ντροπή και αίσχος!» ανέφερε στην ανακοίνωση του το γραφείο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  

Παναγιώτης Βασιλάκης