Με ψήφους 164 υπέρ ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η τροποποιητική σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίουκαι των εταιρειών KAVALA OIL και Energean Oil. για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη Ν. Καβάλα.
Κατά του νομοθετήματος ψήφισαν 110 βουλευτές και τρεις «παρών».

Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, υπέρ ψήφισαν τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η τροποποίηση της σύμβασης είχε τεθεί στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης σε προηγούμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας μετά την ενδοεταιρική κρίση που ξέσπασε ανάμεσα στην KAVALA OIL και την Energean Oil. Συγκεκριμένα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να αποσύρει το νομοσχέδιο σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κρίση στις σχέσεις των δύο εταιρειών.

Σε παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης ζήτησε από το προεδρείο να μην βάλει σε δοκιμασία το Σώμα να ψηφίσει μια «σκανδαλώδη», όπως τη χαρακτήρισε, σύμβαση.

Ωστόσο ο αρμόδιος υπουργός, Ευάγγελος Λιβιεράτος επέμεινε στην ανάγκη κύρωσης της σύμβασης ξεκαθαρίζοντας ότι αυτή «δεν συναρτάται ούτε εξαρτάται από τις όποιες τυχόν όψιμες επιστολές και επιγενόμενες ενδοεταιρικές διενέξεις - οι οποίες στο βαθμό που υφίστανται ή θα εκδηλωθούν - δεν αφορούν το ελληνικό κοινοβούλιο ούτε την εκτελεστική εξουσία αλλά θα πρέπει να επιλυθούν με άλλα μέσα και σε άλλα ακροατήρια».