«Βαρύ» είναι το πρόγραμμα της τρόικας στην Ελλάδα καθώς διαδοχικές συναντήσεις έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες ενώ κρίσιμα ραντεβού είναι σε εξέλιξη. Αυτή την ώρα το κλιμάκιο της τρόικας έχει συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με δάνεια.
Νωρίτερα, η τρόικα είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Την Πέμπτη, το ραντεβού της τρόικας με τον πρωθυπουργό.  

Την Πέμπτη το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συναντάται με τους εκπροσώπους της τρόικας και στο «μικροσκόπιο» θα βρεθούν η πορεία του προγράμματος μέχρι αυτή τη στιγμή αλλά και ενδεχόμενες αλλαγές σε τρία βασικά σημεία του Μνημονίου. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, το κλίμα αυτήν την ώρα είναι ώριμο προκειμένου η Αθήνα να ζητήσει: 

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.
Τη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Την προώθηση ρυθμίσεων μεγαλύτερης διάρκειας σε ό,τι αφορά τις οφειλές στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και στις τράπεζες («κόκκινα» δάνεια).

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αισιοδοξούν ότι ο μειωμένος ΦΠΑ στην εστίαση θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιούνιο πριν την τουριστική σεζόν.