Αιχμές για τη σημερινή πολιτική ηγεσία άφησε ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989. «Aυτή η γενιά των πολιτικών δεν έχει περάσει από δοκιμασίες που να τους έχουν σφυρηλατήσει μία αγωνιστικότητα και μία αυτοπεποίθηση.
Το «καλό παιδί» δεν είναι αυτό που υποτάσσεται στις εντολές της Μέρκελ. Καλός πολιτικός είναι αυτός που έχει τα κότσια και τη δύναμη να υπερασπιστεί τα ελληνικά συμφέροντα», υποστήριξε. Εκτίμησε ωστόσο ότι η σημερινή κρίση είναι μία μεγάλη «μαμή» η οποία θα βγάλει νέες γενιές πολιτικών και νέες ηγεσίες. Η δοκιμασία αυτή, δήλωσε, θα αποτελέσει φυτώριο απ' όπου θα βγουν νέες ηγεσίες.

Όσον αφορά στην κρίση και την αντιμετώπισή της, ο κ. Αρσένης σημείωσε πως υπάρχουν πολιτικές ευθύνες με ονοματεπώνυμο. Συμβιβαστήκαμε με το θεριό και μας έφαγε, ανέφερε χαρακτηριστικά, θα έπρεπε να είχαμε πολυ πιο γρήγορα αντακλαστικς, αλλά η αντιμετώπιση της κρίσης δεν γίνεται με υποταγή και σκυμμένο κεφάλι, γίνεται χωρίς φοβικό σύνδρομο και έπρεπε να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.