ΔΗΜΑΡ: Άλλο φοροδιαφυγή και άλλο αδυναμία καταβολή φόρων

ΔΗΜΑΡ: Άλλο φοροδιαφυγή και άλλο αδυναμία καταβολή φόρων
Την ανάγκη να υπάρξουν ρυθμίσεις διευκόλυνσης των φορολογουμένων για την καταβολή των συσσωρευμένων φόρων επαναλαμβάνει η Δημοκρατική Αριστερά.
Με δεδομένο, όπως επισημαίνεται, ότι η φοροδοτική ικανότητα πολλών νοικοκυριών έχει εξαντληθεί, η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις διευκόλυνσης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν εφάπαξ μαζεμένες υποχρεώσεις ετών, γιατί «είναι άλλο η αδυναμία καταβολής φόρων και άλλο η φοροδιαφυγή».

Για τους συσσωρευμένους φόρους ακινήτων, η πρόταση της ΔΗΜΑΡ είναι να υπάρχει έκπτωση 10% για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν όλο το ποσό εφάπαξ, ενώ για τους υπολοίπους να υπάρξουν 18 άτοκες δόσεις, με δυνατότητα χρηματοδότησης από ειδικά τραπεζικά δάνεια.

Για τις συσσωρευμένες άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές, προτείνει εξατομικευμένες ρυθμίσεις ανάλογα με το εισοδηματικό, εργασιακό και οικογενειακό προφίλ  του υπόχρεου.

Όπως εκτιμά, τα μέτρα αυτά, μαζί με την ενδυνάμωση του ελέγχου στους μεγαλο-οφειλέτες του Δημοσίου και την αναγκαστική είσπραξη στις περιπτώσεις που υπάρχει αποφυγή καταβολής, θα αυξήσουν τα έσοδα του κράτους.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο