Στη μακρινή Βενεζουέλα θα ταξιδέψει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για να παραστεί στην κηδεία του ηγέτη της χώρας Ούγκο Τσάβες.
Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες θα φύγει αύριο, μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη χώρα της Λατινικής Αμερικής και θα επιστρέψει την Κυριακή.

Νωρίτερα ο επικεφαλής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε τον Τσάβες ως «μεγάλο ηγέτη και σπουδαίο επαναστάτη».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας και με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αναχωρεί για την Βενεζουέλα την Πέμπτη 07/03/2013 το πρωί ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους Κώστα Ήσυχο, συντονιστή της Γραμματείας Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής και Νίκο Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Προέδρου και μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα πάρει μέρος στην τελετή αποχαιρετισμού του ιστορικού ηγέτη που θα πραγματοποιηθεί στη Στρατιωτική Ακαδημία της πρωτεύουσας, μαζί με δεκάδες αρχηγούς κρατών και αντιπροσώπους κομμάτων από όλο τον κόσμο».