Τη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, καθώς δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της τρόικας, στην Ιπποκράτους.Κατά τις ίδιες πηγές από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Βενιζέλος πρότεινα, αν υπάρξουν αποκλίσεις στους στόχους, να αντιμετωπιστούν από αναπτυξιακού τύπου παρεμβάσεις.


Οι εκπρόσωποι της τρόικας εκτίμησαν ότι η εικόνα της Ελλάδας είναι καλύτερη σε σχέση με το παρελθόν και πως έχει διαμορφωθεί ένα πιο ελκυστικό περιβάλλον για τις επενδύσεις.


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μίλησε για την αναγκαιότητα να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με το θέμα της γραφειοκρατίας σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις και πως η Τράπεζα Επενδύσεων θα πρέπει να διαδραματίσει ενεργητικό ρόλο, κυρίως όσον αφορά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Βενιζέλος και στο πρόγραμμα που προτείνει το ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ανεργίας, το οποίο αφορά σε περίπου 700.000 νέες θέσεις εργασίας και το οποίο προβλέπει τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα.


Επιπλέον, συζητήθηκε και το θέμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με τον κ. Βενιζέλο να υποστηρίζει ότι είναι προς όφελος των τραπεζών να διευκολυνθούν αυτά, καθώς και ότι χρειάζεται ρευστότητα.


Ακόμη, αναφορικά με το θέμα της αγοράς ακινήτων, ο κ. Βενιζέλος είπε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι χρειάζεται μια νέου τύπου μελέτη για να δούμε πώς μπορεί να ανοίξει η αγορά των ακινήτων, καθώς επίσης και για την οικοδομική δραστηριότητα.


Κατά τις ίδιες πηγές, δεν έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, στην κατεύθυνση της αξιολόγησης και της κινητικότητας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένουν κάποιες πληροφορίες, που δεν τις έχουν ακόμα, σχετικά με την αξιολόγηση όσον αφορά σε φορείς και οργανισμούς της γενικής κυβέρνησης.


Ακόμα, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε την τρόικα για τις αποφάσεις του Συνεδρίου του Κινήματος και, παραπέμποντας σε αυτές, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι παράγοντας σταθερότητας, ότι στηρίζει την κυβέρνηση και προωθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης.


Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση και συζήτηση με τριακονταμελή ομάδα νέων επιστημόνων που μετέχουν σε ερευνητικό πρόγραμμα της Ανώτατης Σχολής Πολιτικών Επιστημών των Παρισίων.