Πιέσεις προς τον Βαγγέλη Βενιζέλο να ορίσει ημερομηνία σύγκλησης της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος άρχισαν να ασκούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας ότι αλλοι «σύντροφοί» τους προσπαθούν κερδίζοντας χρόνο να επηρεάσουν τις αποφάσεις του.
Λίγες ημέρες μετά την λήξη του συνεδρίου στο ΣΕΦ οι γκρίνιες επέστρεψαν στην Ιπποκράτους καθώς ακόμη και στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου πιστεύουν ότι δεν θα έπρεπε να χαθεί το θετικό κλίμα που προκάλεσε το Συνέδριο, αλλά άμεσα να εκλεγούν νέος γραμματέας και Πολιτικό Συμβούλιο που θα σηματοδοτούν την ανανέωση.

Η καθυστέρηση στην σύγκληση του οργάνου δεν πρέπει να είναι άσχετη με τον πόλεμο που έχουν κηρύξει κάποιοι «βενιζελικοί» προς το πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη και με την άρνησή τους να αποδεχτούν ότι ενδεχομένως να είναι ο νέος γραμματέας ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για στελέχη που άνοιξαν μέτωπο με τον κ. Ανδρουλάκη ήδη από το συνέδριο της νεολαίας του κόμματος πχ. Κώστας Πανταζής, Παντελής Καμάς, Τόνια Αντωνίου και τώρα εισηγούνται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να οδηγηθεί σε άλλη «λύση» προτείνοντας είτε τον Πάρι Κουκουλόπουλο, είτε τον Τάκη Ρήγα.

Πάντως η πλειονότητα των στελεχών που βρίσκονται κοντά στον Β. Βενιζέλο θεωρεί ως αυτονόητη την επιλογή του Ν. Ανδρουλάκη ο οποίος ούτως ή άλλως θα κατεβεί ως υποψήφιος γραμματέας, επομένως ενδέχεται να ανατρέψει πιθανή δεύτερη υποψηφιότητα που θα έχει υποδειχθεί από την ηγεσία.

Ως γνωστόν μόνο από την δική του λίστα στην ψηφοφορία για την Κεντρική Επιτροπή εξέλεξε περίπου 38-40 μέλη.
Παράλληλα, ακέφαλη χωρίς γραμματέα παραμένει η νεολαία του ΠΑΣΟΚ που ολοκλήρωσε το συνέδριό της την Πέμπτη αφού λόγω... εμπλοκής δεν έχει οριστεί ακόμη συνεδρίαση της Κεντρικής της Επιτροπής.

Σε ό,τι αφορά το Πολιτικό Συμβούλιο θα εκλεγούν 13 μέλη εκ των οποίων η ηγεσία επιθυμεί τα δικά της να είναι δικής της επιρροής. Εκτιμάται ότι οι κ.κ Καρχιμάκης και Παναγιωτακόπουλος επικεφαλής των άλλων ομάδων θα είναι υποψήφιοι! 

Άρτεμις Παραδείσου 

Σχετικά Θέματα:
Συνάντηση Βενιζέλου - Ανδρουλάκη στην Ιπποκράτους