Ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, ο οποίος τον επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, Λεωνίδα Αντωνακόπουλο.
Κατά τη συνάντησή τους, ο κ. Μεϊμαράκης και ο κ. Κάρας προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης:  «Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι στη Βουλή των Ελλήνων. Πιστεύω ότι η παρουσία σας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και στην πολιτική ζωή της χώρας σας έχει δώσει δείγματα πνεύματος ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και  προσπάθειας ώστε να μπορέσουν όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μπουν σε πορεία ανάπτυξης. Θέλω, επίσης, δημοσίως να σας ευχαριστήσω γιατί είσαστε από τους πρώτους που στην περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα είχε μεγάλες δυσκολίες ανταποκριθήκατε θετικά ώστε να μπορέσει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ και να βρει το δρόμο που πρέπει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείξατε εμπράκτως την αγάπη σας για την Ευρώπη και για την Ελλάδα στις δύσκολες ώρες που περνούσαμε».

Ότμαρ Κάρας:  «Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέτετε προκειμένου να ανταλλάξουμε κάποιες σκέψεις. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ελλάδα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο για τα αποτελέσματα, τις επιτυχίες και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια, οι οποίες μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ολοκληρωθεί. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κοινοβούλια, κατά τη διαμόρφωση αυτή του μέλλοντος, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο, γιατί ζούμε σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία και η δύναμη των κοινοβουλίων αντικατοπτρίζει την επιρροή των πολιτών. Στο βαθμό που θέλουμε να αναπτύξουμε και να επεκτείνουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία, στον ίδιο βαθμό θα πρέπει να επεκτείνουμε τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ακριβώς αυτό είναι το θέμα που θέλω να συζητήσω σήμερα μαζί σας, πώς δηλαδή να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις των εθνικών κοινοβουλίων με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πώς θα ενισχύσουμε τις δραστηριότητες εκείνες που γιορτάζονται φέτος με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους των Πολιτών. Ήμουν εδώ και πριν από δύο χρόνια, όταν δεν ήμουν ακόμα Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σε μένα λοιπόν προσωπικά κάτι άλλαξε από τότε, στην Ελλάδα κάτι άλλαξε ακόμα περισσότερο. Η πολιτική σταθερότητα έγινε αισθητά μεγαλύτερη, γεγονός που αύξησε την εμπιστοσύνη, και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων είναι η προϋπόθεση για την αλληλεγγύη που πρέπει κανείς να βιώσει. Προσβλέπω και σε επόμενες συναντήσεις μας, καθώς και σε στενή συνεργασία μας στο μέλλον».
TAGS