«Η σημερινή ταυτότητα της ΝΔ έχει ενσωματώσει πολλά στοιχεία ακροδεξιάς αντίληψης», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας, με αφορμή την ομιλία του κ. Τσίπρα στην εκδήλωση του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής», ότι το κόμμα του «δεν φιλοδοξεί να αποτελέσει το διεκδικητή του μεσαίου χώρου. Εμείς φιλοδοξούμε να διευρύνουμε την επιρροή της ριζοσπαστικής αριστεράς. Να μεγαλώσουμε τον αριστερό χώρο».

«Με αυτή την έννοια – τόνισε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης - θα μπορούσε να πει κανείς ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που μέχρι πρότινος αυτοπροσδιορίζονταν ως ψηφοφόροι της δεξιάς ή και του ΠΑΣΟΚ. Αλλά αυτό είναι μια διαδικασία πολύ βαθιά, η οποία σχετίζεται άμεσα με την κρίση και τις μεγάλες πια αλλαγές που φέρνει στη ζωή αυτή η ακραία πολιτική του μνημονίου αλλά και στη διαμόρφωση νέων πολιτικών συνειδήσεων»

Πρόσθεσε δε ότι η «σημερινή ταυτότητα της ΝΔ έχει ενσωματώσει πολλά στοιχεία ακροδεξιάς αντίληψης», γεγονός «που δείχνει πόσο σε ποιο δύσκολη θέση είναι, αν το αισθάνονται έτσι, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ», στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης. 

Για τα όσα συμβαίνουν στην Χαλκιδική, Σκουριές, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι «έχουμε δεκάδες προσαγωγές οι οποίες, απ’ ότι μαθαίνουμε εμείς, ο τρόπος με τον οποίο ανακρίνονται οι πολίτες είναι απαράδεκτος. Ξεπερνάει κάθε έννοια ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Δεν μπορεί να προσάγονται στο αστυνομικό τμήμα και το πρώτο που τους ρωτούν να είναι αν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Έχουμε τέτοιες καταγγελίες».

Σημείωσε ακόμα ότι «έχει ξεφύγει αυτή τη στιγμή η πολιτική αντιπαράθεση, έχει υποκατασταθεί με ψεύδη, με πολύ λάσπη, με χαλκευμένα βίντεο, με μια προσπάθεια διαστρέβλωσης δηλώσεων. Είναι φοβερό πράγμα αυτό, δεν υπάρχει προηγούμενο μετά το ’74».

Σχετικά με τις ποινικές διώξεις κατά πρώην πολιτικών προσώπων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε «ότι θα πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει σε βάθος τη δουλειά της χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις και ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία να κάνει όλες εκείνες τις αναγκαίες τομές στο θεσμικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις αιτίες τέτοιων φαινομένων μαύρου πολιτικού χρήματος, διαφθοράς και όλα τα υπόλοιπα».

Τέλος σχετικά με το ρατσιστικό βίντεο της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε ότι «πρόκειται για μια ανατριχιαστική εικόνα. Θεωρώ ότι πολύ σωστά η δικαιοσύνη παρενέβη. Θα έπρεπε τέτοιου είδους αντανακλαστικά να τα είχε δείξει και σε παρόμοιες καταστάσεις που συνδέονται με τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι ανενόχλητοι να απειλούν άλλους, είτε μετανάστες είτε άλλους πολίτες, και ταυτόχρονα να καταλύουν στην πράξη την ίδια τη δημοκρατία. Θεωρώ ότι οφείλει η κοινωνία μας, η πολιτεία να αποκαταστήσει την ιστορική μνήμη, την ιστορική συνείδηση τι σημαίνει ναζισμός. Νομίζω πως είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτό το νεοφασιστικό φαινόμενο».