Να παραιτηθεί ή να αποπεμφθεί ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Δένδιας, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τα επεισόδια στην Ιερισσό.
«Η κυβέρνηση εκτελεί συγκεκριμένο σχέδιο με σκοπό τη σύγκρουση με τους πολίτες και την κοινωνία» ανέφερε ο κ. Καμμένος και αναφέρθηκε στα σημερινά γεγονότα, καθώς και σε πρόσφατα όπου προσήχθησαν -όπως είπε- και μέλη του κόμματός του, προσθέτοντας ότι «έπεσαν οι μάσκες αυτού του καθεστώτος βίας και αυταρχισμού.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων επιτέθηκε επίσης και στον τοπικό αστυνομικό διευθυντή, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης «καλύπτουν έναν επίορκο αξιωματικό, τον γενικό διευθυντή Γιώργο Παπουτσάνη, ο οποίος παρά την αντίθεση του εισαγγελέα, διέταξε τις προσαγωγές των μελών μας, ενώ οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, κατά παράβαση των νόμων και του Συντάγματος, δεν έφεραν πάνω τους διακριτικά και αρνήθηκαν να δώσουν τα στοιχεία τους - αν και τους ζητήθηκαν».

Ο κ. Καμμένος κατέληξε λέγοντας: «Απαιτούμε την παραίτηση ή την αποπομπή του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Είναι τόσο ακραίος και επικίνδυνος που μπορεί από μόνος του να προκαλέσει τεράστια κοινωνική ανάφλεξη. Για καθετί άλλο που μπορεί να συμβεί από εδώ και εμπρός, την ευθύνη έχει προσωπικά ο πρωθυπουργός».