Με τον υφυπουργό αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Κυριάκο Βιρβιδάκη, και το γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Γιώργο Γιαννούση, συναντήθηκε σήμερα, στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, όπου συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης τού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης, και τα μεγάλα έργα.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αρναουτάκης, τόσο ο υφυπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης τού ΠΕΠ Κρήτης.

Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι «συνεχώς εντάσσονται έργα των Δήμων, που είναι τα ολοκληρωμένα σχέδια στους αγροτικούς χώρους που πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, και δίνουν μια δυναμική στην ενδοχώρα, και παράλληλα μια άλλη ποιότητα ζωής στους κατοίκους. Επίσης, είπε ότι μια από τις σημαντικές εντάξεις θα είναι η αυριανή υπογραφή για την επέκταση του Βενιζέλειου νοσοκομείου, που το χαρακτήρισε ως ένα πολύ μεγάλο έργο.

Ακόμη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απορροφητικότητα κονδυλίων από το ΠΕΠ Κρήτης, προσθέτοντας ότι ξεκινά και η προετοιμασία για την νέα προγραμματική περίοδο.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις βελτιώσεις του κ. Βολουδάκη στην τροπολογία για τον υπό σύσταση Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ), ανέφερε ότι είναι ικανοποιητικό το γεγονός, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τους πόρους και το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει ο νέος οργανισμός.