Συνεχίζει να επιμένει σε σκληρή γραμμή η τρόικα, οι εκπρόσωποι της οποίας θα παραμείνουν στην Αθήνα έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίζοντας τις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εμπλεκόμενους στο Μνημόνιο υπουργούς, στο πλαίσιο της νέας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Η ίδια πηγή τόνισε ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα προαπαιτούμενα του Μαρτίου (δημόσιος τομέας, τιμές φαρμάκων), προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, θα υπάρξει και τρίτη συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την προσεχή Κυριακή, χωρίς αυτό να αποκλείει και άλλες συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο.

Παρά την αρχική αισιόδοξη οπτική κύκλων του υπουργείου Οικονομικών ότι οι διαπραγματεύσεις θα πήγαιναν κατ' ευχήν (με συγκεκριμένη ανακοίνωση αναχώρησης των τροϊκανών), τελικά αποδεικνύονται «θρίλερ» δεδομένων των διαφωνιών της τρόικας στα «καυτά» ζητήματα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, των «κόκκινων» δανείων, των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και του ΦΠΑ στην εστίαση.

Αν δε βρεθεί λύση, η «καυτή πατάτα» θα πέσει στα χέρια των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αναμένεται να συναντήσει τους εκπροσώπους των δανειστών στις αρχές της εβδομάδας.

Η άκαμπτη στάση των εκπροσώπων της τρόικας έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικό συναγερμό, από τον οποίο δεν λείπουν και οι εντάσεις, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη να «καρφώνει» τον Γιάννη Στουρνάρα για έσοδα και αποκρατικοποιήσεις.


Σχετικά θέματα:

«Θρίλερ» με τρόικα που απορρίπτει κινητικότητα και ρυθμίσεις για τα «κόκκινα» δάνεια

Οι «κόκκινες κάρτες» της τρόικας για Δημόσιο, δάνεια και ΦΠΑ