Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται όπως είναι γνωστό σήμερα στη Βενεζουέλα, για να παραστεί στην κηδεία του Τσάβες. Αυτό που δεν είναι γνωστό, είναι ότι κάποια στιγμή θα αφήσει τις τελετές και θα φύγει με την ψυχή στο στόμα για το διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας.
Στις έξι παρά δέκα τοπική ώρα θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και θα προσπαθήσει να κοιμηθεί, η πτήση είναι nonstop και οι ώρες πολλές.

Στη Φρανκφούρτη είναι προγραμματισμένο να φτάσει στις 10.30 το πρωί. Στις 13.00 τοπική, θα επιβιβαστεί στην μεσημεριανή πτήση της Lufthansa για την Αθήνα.

Αν όλα πάνε κατ’ ευχή το αυτοκίνητο του και η ασφάλεια θα τον παραλάβουν γύρω στις 17.15 απευθείας από το αεροπλάνο, για να τον πάνε εγκαίρως στον Πολυχώρο Αθηναϊδα.

Καλά καταλάβατε, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστεί όλη αυτή την ταλαιπωρία για τα μάτια της Λούκας Κατσέλη…   
   
Της προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» θα πρέπει να της ήρθε ένα ελαφρύ εγκεφαλικό το απόγευμα της Τετάρτης, όταν έμαθε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί πάραυτα για Καράκας ώστε να παραβρεθεί στην κηδεία του Τσάβες την Παρασκευή.

Τόσος κόπος, τόση προετοιμασία, τόση προσπάθεια να πείσουν τον Rodrik και τον Gailbraith και να απουσιάζει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα μετέτρεπε την εκδήλωση σε επικοινωνιακό γεγονός. Στην Κουμουνδούρου δεν ήταν καθόλου βέβαιοι πάντως, ότι θα τα κατάφερνε να επιστρέψει εγκαίρως - και δεν το έκρυβαν.  

Την Λούκα την έζωσαν τα φίδια. Όταν επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Τσίπρα πάντως, την καθησύχασαν, ότι ο πρόεδρος είχε την πρόθεση να βρίσκεται εγκαίρως πίσω για το συνέδριο και για του λόγου το αληθές, ανακοίνωσαν και επίσημα τη συμμετοχή του στην εκδήλωση με τον πομπώδη τίτλο ««Έξοδος από την κρίση.

Η πρόκληση της «εναλλακτικής πορείας», στο τελευταίο πάνελ που αρχίζει στις 17.45. Σε ένα ταξίδι συνολικής διάρκειας 21 ωρών και 30 λεπτών όμως πολλά μπορούν να πάνε λάθος.

Και εν τέλει, πέρα από το αναπόφευκτο jet lag, το αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του «αντιμνημονιακού» Αλέξη Τσίπρα με την όψιμα «αντιμνημονιακή» Λούκα Κατσέλη εξαρτάται από τον επαγγελματισμό και την ακρίβεια του γερμανικού αερομεταφορέα. Αυτό, ασφαλώς δεν στερείται μιας κάποιας ειρωνείας…
 
Θέμης Δαγκλής