current views are: 1

8 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση11:40

Βρούτσης: Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια διευκολύνσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ

Τα περιθώρια διευκολύνσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ έχουν εξαντληθεί, σημειώνει σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.  

Δημοσίευση 11:40’
αρθρο-newpost

Τα περιθώρια διευκολύνσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ έχουν εξαντληθεί, σημειώνει σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.  

Τα περιθώρια διευκολύνσεων για οφειλές στον ΟΑΕΕ έχουν εξαντληθεί, σημειώνει σε έγγραφη απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.   «Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με επανειλημμένες ρυθμίσεις και παρατάσεις ρυθμίσεων, τα τελευταία χρόνια, έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διευκολύνσεων σε ασφαλισμένους που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ (Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών)» αναφέρει ο  υπουργός στο έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Μαρτίου μετά από αναφορά της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ιωαννίνων που υποβλήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή.

  Ο υπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον Οργανισμό με την πάγια ρύθμιση του Ν. 3863/2010, δηλαδή εφάπαξ εξόφληση με έκπτωση 40% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων ή εξόφληση σε 36 κατ΄ ανώτατο όριο δόσεις, με τη μηνιαία δόση να μην είναι μικρότερη των 200 ευρώ και έκπτωση 20% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων.

  Όσο για τους  ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν ποσά άνω των 80.000 ευρώ, έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στο δ.σ. του Οργανισμού για χορήγηση ευνοϊκότερων διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής των καθυστερούμενων οφειλών.

  Ο κ. Βρούτσης υπενθυμίζει τέλος, ότι το υπουργείο, λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική κρίση και την αναγκαιότητα ανακούφισης των δοκιμαζόμενων πολιτών, θέσπισε διάταξη που προβλέπει ότι οι διατάξεις ποινικοποίησης της μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ενεργοποιούνται όταν ο υπόχρεος οφείλει ποσό που υπερβαίνει τα 20.000 ευρώ, από το ποσό των 2.000 ευρώ που ίσχυε παλαιότερα. Σημειώνει ακόμη πως ο ΟΑΕΕ δεν έχει προβεί σε αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2009.


σχετικα αρθρα