Το φυσάει και δεν κρυώνει το χουνέρι που έπαθε η Υπουργός Τουρισμού καθώς, σύμφωνα με διαρροές  δεν την ειδοποίησε κανένας πως η Άνγκελα Μέρκελ θα εγκαινίαζε τη διεθνή έκθεση τουρισμού, την Τετάρτη, στο Βερολίνο.
Η κα Κεφαλογιάννη σύμφωνα με τα Νέα «δεν γνώριζε ότι θα εγκαινιάσει την έκθεση η Ανγκελα Μέρκελ», με αποτέλεσμα να φτάσει αργότερα στο Βερολίνο και να χάσει την ευκαιρία μιας συνάντησης με την καγκελάριο.

Αξιοσημείωτο είναι πως η καγκελαρία είχε ενημερώσει τηλεφωνικά από την περασμένη Τρίτη το μεσημέρι ότι η Άγκελα Μέρκελ επιθυμούσε, στο πλαίσιο της εναρκτήριας εκδήλωσης της φετινής διεθνούς έκθεσης τουρισμού ΙΤΒ  να συναντηθεί και να συζητήσει μαζί με Έλληνες και Γερμανούς τουριστικούς παράγοντες.

Το γεγονός αυτό μάλιστα σχολιάστηκε ιδιαίτερα καθώς τιμώμενη χώρα στην φετινή έκθεση είναι η Ινδονησία και η βραδιά ήταν αφιερωμένη σε αυτή.

Είναι δυνατόν κανείς από τους υπευθύνους να μην σκέφτηκε να ενημερώσει την υπουργό Τουρισμού με αποτέλεσμα την κα Μέρκελ να υποδεχθούν δυο περιφερειάρχες και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς. 

Το ερώτημα πάντως είναι πώς η υπουργός δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για τη διεξαγωγή μιας σημαντικής διεθνούς έκθεσης τουρισμού, την οποία θα εγκαινίαζε η ίδια η καγκελάριος, κάτι που είχε ανακοινωθεί από τις 25 Φεβρουαρίου.
Αυτά στην Ελλάδα που στηρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομίας της και της ανάκαμψής της στο κομμάτι του τουρισμού!

Ανεξάρτητα αν η κ. Μέρκελ επισκεπτόταν ή όχι το Ελληνικό περίπτερο , τι σημαντικότερο είχε να κάνει η Υπουργός Τουρισμού από το να βρίσκεται στα εγκαίνια μιας από τις σημαντικότερες εκθέσεις τουρισμού;

Πάνος Ρασσιάς