Συνάντηση στο υπουργείο Ανάπτυξης με εκπροσώπους επιχειρήσεων είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων αποτελεί ρεαλστική στρατηγική για την κυβέρνηση».
«Η ανοικοδόμηση της χώρας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κυρίως για τους νέους αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Οι νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να δώσουν ανάσες καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας στην ελληνική οικονομία ενώ τόνισε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας να συνάψει "κοινωνικό συμβόλαιο με νέους επιχειρηματίες".

Τόνισε, μάλιστα, πως η στήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει ρεαλιστική στρατηγική για την έξοδο από την κρίση. Και συμπλήρωσε ότι για να πετύχουν οι νέες επιχειρήσεις πρέπει να υπάρχει χρηματοδότηση, πάταξη της γραφειοκρατίας, αλλά και δημιουργία νέας επιχειρηματικής κουλτούρας. 

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «η χώρα διαθέτει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ακόμη και σε αυτή τη μεγάλη κρίση καταφέρνει να δημιουργεί και να ξεχωρίζει.

Νέα παιδιά με γνώσεις ταλέντο και διάθεση για δουλειά. Η σημερινή συνάντηση συμβολίζει το αγκάλιασμα των νεοφυών επιχειρήσεων που μπορούν να προσφέρουν ανάσες καινοτομίας και ανταγωνιστικότητα της ελληνική οικονομία. Υποχρέωσή μας να εμπνεύσουμε ένα κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους νέους και στην πολιτεία.

Στόχος η ανοικοδόμηση της χώρας και η εύρεση νέων θέσεων εργασίας μέσα από νέες καινοτόμες ρηξικέλευθες προτάσεις που μπορεί να είναι βιώσιμες. Να διαμορφώσουμε μια βάση δημιουργικότητας νεοφυών επιχειρηματικότητας. Πιστεύουμε ότι η στρατηγική στήριξης είναι μια ρεαλιστική στρατηγική μια βασική οδός εξόδου από την κρίση». 

«Μόνο τότε θα υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις ούτως ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να πάρουν ρίσκο αλλά και να δημιουργηθεί υπεραξία που θα αναθερμάνει την ελληνική οικονομία» κατέληξε.

Σημειώνεται πως οι νέοι επιχειρηματίες που μετείχαν στη συνάντηση δραστηριοποιούνται- ανάμεσα σε άλλα- στην ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, συστημάτων μηχανογράφησης, λογισμικού, εφαρμογών κινητών συσκευών, την εκτροφή σαλιγκαριών, τη μεσιτεία, την οργάνωση γραφείου, το marketing και τις υπηρεσίες προώθησης, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μέσα ψυχαγωγίας και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. 

Στη συνάντηση μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης κ. κ. Νότης Μηταράκη και Αθανάσιος Σκορδάς και ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης.


Σχετικό θέμα: Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά με νεοφυείς επιχειρηματίες