Για οικονομικό, περιβαλλοντικό αλλά και  έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή για την επένδυση στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη τόνισε πως «το έγκλημα στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι έγκλημα όχι απλώς σε βάρος της τοπικής κοινωνίας αλλά και σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και των στρατηγικών αλλά και των οικονομικών. Το έγκλημα σε βάρος των πολιτών, η σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση απλών ανθρώπων υπάγεται στις διατάξεις εκείνες που απαγορεύουν και τα βασανιστήρια και τη σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση. Είναι διεθνές έγκλημα».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι ασκεί «πολιτικό τσαμπουκά» στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη» επισημαίνοντας πως «οι απεργοί της Χαλυβουργίας, οι απεργοί των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Ιερισσού, τα παιδιά, οι μαθητές δεν είναι, δεν προσφέρονται για ασκήσεις αυτού του τύπου, της τζάμπα μαγκιάς».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενη στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως με την παραχώρηση πρόσβασης στις πληροφορίες των δημόσιων επιχειρήσεων «είναι παραχώρηση πλεονεκτήματος στους νυν ανταγωνιστές και μάλιστα και οφειλέτες προς τις επιχειρήσεις αυτές».

Σκληρή απάντηση της ΝΔ στον Πάνο Σκουρλέτη

Απάντηση στις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, σχετικά με τη διάφημιση του έργου στις Σκουριές που είχε κατοχυρωθεί στην εφημερίδα «Αυγή», έδωσε εκ νέου σήμερα η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Οι σημερινές απίστευτες δικαιολογίες Σκουρλέτη, για την αποκάλυψη ότι το κομματικό τους όργανο "ΑΥΓΗ" προωθούσε την επένδυση στις Σκουριές, μέχρι -για άγνωστους λόγους- να κάνει στροφή 180, είναι τουλάχιστον γραφικές. 

Ακούσαμε τα αδιανόητα, ότι η "ΑΥΓΗ" δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Βασικός μέτοχος της εφημερίδας.

Ακούσαμε ότι το 2010 δεν επαρκούσε στον ΣΥΡΙΖΑ η κρατική χρηματοδότηση για την "ΑΥΓΗ", γι αυτό προσέφυγε στην εταιρία Ελ. Χρυσός.

Ακούσαμε να εξομοιώνονται ανεξάρτητα ΜΜΕ με το επίσημο Όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα χρηματοδοτείται από τον ίδιο.

Ακούσαμε ότι άλλο η (μετέπειτα) πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλο μια απλή προβολή της επένδυσης. 
Αντί για όλες αυτές τις αστειότητες, θα μπορούσαν εξαρχής να είχαν παραδειγματιστεί από τη στάση αντίστοιχου κομματικού Οργάνου, του “Ριζοσπάστη”, για να μην αναγκάζονται σήμερα να αναμασούν αστείες δικαιολογίες.

Και κάτι ακόμα. Δεν θα σχολιάσουμε τη φρασεολογία  πεζοδρομίου του κ. Σκουρλέτη, που μιλά για “μπάτσους”, “μάγκα Πρωθυπουργό”, “ντίλερς της Εταιρίας” κλπ. Προφανώς, εντάσσονται στην πρόσφατη ανακάλυψη από τον κ. Τσίπρα του αστικού πολιτικού πολιτισμού της Φιλελεύθερης Παράταξης"».