Ολοκληρώθηκε  η ομιλία του πρωθυπουργού στα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού, όπου ο κ. Σαμαράς ανοίγει το δρόμο για το Συνέδριο του Κομμάτος.

Ο κ. Σαμαράς στην ομίλια του τόνισε ότι η κυβέρνηση εκπλήρωσε τους δύο πρώτους της στόχους, δηλάδή να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και να μειωθεί το χρέος.

«Χωρίς τη Νέα Δημοκρατία, δεν θα είχε σωθεί η χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ενώ αναγνώρισε την υπέρβαση που έκαναν τα υπόλοιπα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης.

Νωρίτερα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Αξία, ο κ. Σαμαράς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν κάνει πίσω.

«Προσπαθούμε στις δύσκολες συνθήκες που βρήκαμε να σηκώσουμε τη χώρα στα πόδια της. Στον αγώνα μας αυτόν δεν έχουμε εχθρούς. Αλλά είμαστε αυστηροί με όσους εμποδίζουν την προσπάθειά μας και θέλουν την Ελλάδα γονατισμένη», δηλώνει ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα και προσθέτει: «Η Ελλάδα θα σηκωθεί στα πόδια της».

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα λέει: «Υπάρχει συζήτηση σε κάποια πράγματα. Αλλά δεν θα το έλεγα "εμπλοκή". Κυρίως συζήτηση για το πώς θα εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα. Τα ζητήματα αυτά δεν είναι δύσκολο να τα λύσουμε γιατί πρόθεσή μας είναι να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχουμε υπογράψει».

Για τις αποκρατικοποιήσεις σημειώνει ότι θα ξεπεραστεί ο στόχος των 2 δισ. ευρώ: «Μέσα στην άνοιξη θα ολοκληρωθούν οι δεσμευτικές προσφορές για δυο μεγάλες τέτοιες υποθέσεις: ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και ΟΠΑΠ. Ενώ εντός του έτους θα προχωρήσουν και άλλες, όπως τα Ελληνικά Πετρέλαια. Τον στόχο για φέτος, γύρω στα 2 δισ., θα τον πιάσουμε. Ίσως και να τον ξεπεράσουμε, μάλιστα».

Μετά τα επεισόδια στις Σκουριές επισημαίνει ότι θα συνεχιστεί η επένδυση για τον χρυσό της Χαλκιδικής, ενώ διαχωρίζει την υπόθεση της Θράκης.

Για την ΑΟΖ αναφέρει ότι ο ενεργειακός πλούτος της Ελλάδας καλύπτεται από το Διεθνές Δίκαιο, ενδιαφέρει την Ευρώπη και η Ελλάδα μπορεί να βρει στήριξη και από άλλες χώρες. Στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι προσπαθεί να διώξει επενδύσεις και καταδημαγωγεί τους ανέργους.

Για τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στις κρατικοποιήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ. Σαμαράς θυμίζει ότι αυτές έγιναν σε άλλες εποχές, της κρίσης πετρελαίου, όταν ακόμα και οι ισχυρές χώρες του κόσμου είχαν γονατίσει.

Σχετικό θέμα: Ο πρωθυπουργός κατεβαίνει στη Συγγρού