Αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Ο κ. Στουρνάρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την εκτίμηση πως θα υπάρξει συμφωνία καθώς όπως είπε  «πάντα υπάρχει λύση για όλα», ενώ επεσήμανε τη θετική διάθεση της τρόικας.

Όσον αφορά τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε απόλυτα λέγοντας πως υπάρχουν και άλλα μέτρα όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και οι αποκρατικοποιήσεις.

Στην αρχή της συνάντησης παρεβρέθη και ο Γιώργος Προβόπουλος με τον οποίο εξετάστηκε η πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται συναντηθεί στις 3 το μεσημέρι της Κυριακής με τους εκπροσώπους της τρόικας.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το θέμα της μείωσης των δημόσιων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην ατζέντα των διαβουλεύσεων αφορά το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο, καθώς οι ελεγκτές φέρονται να συνδέουν την εκταμίευση της δόσης Μαρτίου με την άμεση απομάκρυνση περίπου 7.000 επίορκών ή με πλαστά δικαιολογητικά δημοσίων υπαλλήλων εντός του Απριλίου.