Πιο εύκολα θα μπορούσε κανείς στο ΠΑΣΟΚ να στοιχηματίσει για το πότε θα γίνει ο κυβερνητικός ανασχηματισμός από το πότε θα συγκληθεί η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Ούτε και χθες υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για τον χρόνο συνεδρίασης του οργάνου και κάποια στελέχη της Ιπποκράτους σχολίαζαν ότι μπορεί να συγκληθεί για Τετάρτη ή Πέμπτη χωρίς να αποκλείουν την μετάθεσή της και για μετά τις Αποκριές.

Όλα αυτά ενώ παρατηρείται μία υπόγεια κινητικότητα μεταξύ διαφόρων ομάδων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που αντιτίθενται στην υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη με στόχο να κατεβάσουν ενδεχομένως δεύτερη υποψηφιότητα.

Ως εκ τούτου καταγράφεται μία παράδοξη συμμαχία μεταξύ κάποιων σκληρών βενιζελικών με στελέχη της Αριστερής Πρωτοβουλίας και κάποιους «παπανδρεϊκούς» που θα επιθυμούσαν να δουν κάποιο άλλο πρόσωπο στην θέση του γραμματέα.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασχολείται και με τον ανασχηματισμό αλλά και με τις αξιώσεις της τρόικας. Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα στην Ιπποκράτους έχουν αρχίσει  να πιστεύουν ότι ο κ. Βενιζέλος δεν είναι πλέον κάθετος σε ό,τι αφορά την μη είσοδό του στην κυβέρνηση εφόσον δεν θα μπει και ο Φώτης Κουβέλης και πιστεύουν ότι όταν θα έρθει η ώρα θα συνυπολογίσει όλα τα δεδομένα.

Στην κυβέρνηση επιθυμεί να στείλει στελέχη όπως ο Πάρης Κουλουλόπουλος, ο Γιάννης Μανιάτης και η Φώφη Γεννηματά. Πάντως, εάν η τελευταία θα δεχόταν να ενταχθεί στο κυβερνητικό σχήμα τότε θα έμενε κενή η θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και θα έπρεπε να αναζητηθεί νέο πρόσωπο.

Για τις διαβουλεύσεις με την τρόικα η Ιπποκράτους εκδήλωσε χθες μία διάχυτη ανησυχία που καταγράφηκε μέσω άτυπης ενημέρωσης που έγινε προς τα ΜΜΕ. Όπως έγινε γνωστό ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρωθυπουργό και ουσιαστικά τού ζήτησε να ασκήσει πιέσεις προς τους εκπροσώπους της τρόικας τόσο για το θέμα της μη λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων όσο και για το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο και εκείνο της ελάφρυνσης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών με ουσιαστικές ρυθμίσεις.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι στον τομέα της δημόσιας διοίκησης στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίας που αφορούν αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού καθώς και την κινητικότητα, επομένως πρέπει να σταματήσει η ανακύκλωση της συζήτησης για «συμβολικές» απολύσεις.  

Άρτεμις Παραδείσου