Δικαιωμένη δηλώνει σε συνομιλητές της ότι αισθάνεται η Ντόρα Μπακογιάννη από το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά της αποχής, συνιστούν  αποδοκιμασία του εκλογικού σώματος σε όλο ανεξαιρέτως το πολιτικό σύστημα.

Η κ. Μπακογιάννη, που έχει επιλέξει την οδό της σιωπής μέχρι την ανακοίνωση ίδρυσης του κόμματός της στις 21 Νοεμβρίου, φέρεται να υπογραμμίζει ακόμη ότι από τις δηλώσεις τους, οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων δείχνουν να μην έχουν λάβει το μήνυμα των πολιτών. Εκτιμά δε ότι στις εκλογές αυτές αποζημιώθηκε η γνησιότητα της αντιμνημονιακής έκφρασης που εκπροσωπεί το ΚΚΕ, το οποίο και είναι το μοναδικό κόμμα που αύξησε τα ποσοστά του –και σε επίπεδο απόλυτων αριθμών.  Η ανεξάρτητη βουλευτής μίλησε για σαφές αποτέλεσμα και επεσήμανε ότι οι πολίτες αποδοκίμασαν την νοοτροπία, τις πρακτικές και τις στρατηγικές επιλογές των κομματικών ηγεσιών. Δήλωσε ότι οι κομματικές ηγεσίες επέλεξαν να θέσουν κομματικά διλήμματα και πήραν πολιτική απάντηση από την κάλπη. "Το μήνυμα της κάλπης ήταν απόρριψη" συνέχισε, και ανέφερε ότι 1.100.000 λιγότεροι άνθρωποι απ' ότι είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν χθες καθώς και 550.000 λιγότεροι νεοδημοκράτες από που είχαν ψηφίσει στις εθνικές εκλογές του 2009. "Η κοινωνία απαιτεί εθνική συνεννόηση, ειλικρίνεια, και πάνω απ' όλα δράση. Θέλει δράση και θέλει να δει αποτελέσματα. Νοιώθω ανθρώπινα την ανάγκη να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου στην Κρήτη για το μήνυμα το οποίο έστειλαν. Ένα μήνυμα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται και πάει σε ολόκληρη την Ελλάδα", κατέληξε.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του επιτελείου του υποψήφιου για την περιφέρεια Κρήτης Δ. Γιαννουλάκη, επισημαίνουν ότι το ποσοστό που έλαβε, τους επιτρέπει να βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και επιβεβαιώνει ότι ένα τμήμα του εκλογικού σώματος έχει αποφασίσει να γυρίσει την πλάτη του στα δύο μεγάλα κόμματα. Ως εκ τούτου, εκτιμούν ότι αποκτά πρόσθετη δυναμική το εγχείρημα για ίδρυση νέου κόμματος κάτι που έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα κάνει η κα Μπακογιάννη στις 21 Νοεμβρίου.