«Σε ό,τι αφορά το χαράτσι, η διαβούλευση συνεχίζεται. Είναι και ένα θέμα προετοιμασίας του συστήματος για τον ενιαίο φόρο» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, σχετικά με τις πληροφορίες ότι η τρόικα ζητά να παραμείνει και φέτος η είσπραξη του τέλους μέσω ΔΕΗ.
Για το Δημόσιο και τους επίορκους, υπογράμμισε: «Έχουμε να κάνουμε με χρόνιες αδυναμίες και μια εγγενή αντίδραση του οργανισμού να αλλάξει. Ένα παράδειγμα του χώρου μου: δυόμισι μήνες, έχω ζητήσει να φύγουν οι επίορκοι από την ΕΡΤ και δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχει συγκληθεί ακόμη το υπηρεσιακό συμβούλιο, παρότι στην ΕΡΤ δεν υπάρχει το θέμα με τους δικαστικούς που υπάρχει σε άλλες υπηρεσίες, οπότε τίθεται ένα ζήτημα ευθύνης του αρμόδιου διευθυντή. Αν δεν κάνω λάθος, είναι 13 υπάλληλοι. Αλλά το θέμα δεν προχωράει… Θέλει αγώνα, καθημερινή προσπάθεια και επιμονή για να αλλάξει το σύστημα. Και να είστε βέβαιοι ότι την κάνουμε».

Πάντως, για τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, υπογράμμισε, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, πως «η λέξη "απόλυση" δεν αναφέρθηκε καθόλου στη συνάντηση της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών.

Το σχέδιο της κινητικότητας, μαζί με τον αριθμό των συνταξιοδοτήσεων που είναι πολύ μεγάλος- γιατί τα δύο τελευταία χρόνια έφυγαν πολύ περισσότεροι με σύνταξη- θα οδηγήσει σε ένα πολύ πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό δημόσιο τομέα».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε άλλες, επείγουσες προτεραιότητες. Να μείνουμε σε αυτό. Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού να αποφασίζει το πώς και πότε θα γίνουν αυτές οι κινήσεις».