current views are: 4

11 Μαρτίου 2013
Δημοσίευση11:45

Ποιος είναι ο Στ. Σταυρίδης που παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον Π. Τατσόπουλο

Στο τιμόνι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων τοποθετείται ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης.

Δημοσίευση 11:45’
αρθρο-newpost

Στο τιμόνι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων τοποθετείται ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης.

Στο τιμόνι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων τοποθετείται ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Στέλιος Σταυρίδης.

Ο κ. Σταυρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Σμύρνη. Είναι παντρεμένος με την Τζέλη Γασπαράτου και έχουν τρία παιδιά. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά, ενώ μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά καθώς και Ιταλικά και Ισπανικά.

Ο κ. Σταυρίδης είναι ιδιοκτήτης του Ομίλου Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions), ενώ έχει μακρά και πετυχημένη πορεία επαγγελματία manager, σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις σε πολύ μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, όπως ο Όμιλος Lavipharm (Εντεταλμένος Σύμβουλος 1984-1987), η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον (Διευθύνων Σύμβουλος 1988), τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge (Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος 1991-1992), τα Ελληνικά Πετρέλαια (Διευθύνων Σύμβουλος 1992) και τα ΕΛΔΑ (Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου, Πρόεδρος Δ.Σ. 1992-1993). Η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει, επίσης, εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες.

Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας, ενώ από τον Νοέμβριο του 2012, ήταν Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ.

Ο κ. Σταυρίδης, πέραν της ιδιαίτερα επιτυχημένης του πορείας στον επιχειρηματικό κόσμο ενεπλάκη και με την πολιτική κατεβαίνοντας στις εκλογές της 6ης Μαΐου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της «Δράσης». Τότε μάλιστα καλεσμένος σε τηλεοπτική πολιτική εκπομπή ως εκπρόσωπος της «Δράσης» τσακώθηκε στον «αέρα» με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο με τον οποίο λίγο έλειψε να πιαστεί στα χέρια.

Η πολιτική του δράση συνεχίστηκε στα μέσα του περασμένου Μαΐου όταν και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και εν τέλει στήριξε τη Νέα Δημοκρατία χωρίς όμως να κατέβει υποψήφιος στις εκλογές του Ιουνίου.

ΑΓΓ.ΚΙΛ.


σχετικα αρθρα