Έπειτα από 4,5 ώρες ολοκληρώθηκε η ευρεία διυπουργική σύσκεψη το βράδυ της Δευτέρας, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, με τα «καυτά» ζητήματα  των ρυθμίσεων των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία να μπαίνουν στην τελική ευθεία.
Όπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, που μετείχε στη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των δανειστών, «η τρόικα φαίνεται ότι κάνει ένα βήμα πίσω για την ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και έρχεται πιο κοντά σε εμάς. Αύριο θα έχουμε μια νέα συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια».

Από την πλευρά του, παράγοντας του υπουργείου Εργασίας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με το υπουργείο μας. Δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία, αλλά είμαστε στον δρόμο για συμφωνία. Μας ικανοποιεί η θετική υποδοχή μιας ρεαλιστικής και βιώσιμης για τα ταμεία πρότασης. Στόχος είναι να κλείσει το θέμα αύριο, στη συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια». Ερωτηθείς ο συγκεκριμένος αξιωματούχος εάν η ρύθμιση θα είναι ταυτόσημη για τις οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο, απάντησε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχουμε αντίρρηση να είναι κοινής λογικής ρύθμιση, αλλά δεν μπορεί να είναι ταυτόσημη».

Στη σύσκεψη, πήραν μέρος περισσότερα από 30 άτομα. Από πλευράς κυβέρνησης, οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο Χάρης Θεοχάρης γενικός γραμματέας εσόδων, ενώ από την πλευρά των δανειστών πέραν των τριών επικεφαλής της τρόικας συμμετέχουν και 13 επιπλέον στελέχη των τεχνικών κλιμακίων.

Αίσθηση προκάλεσε η απουσία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη ο οποίος έχει δηλώσει πως ότι έχει να πει στην τρόικα το έχει πει και το έχει καταθέσει και γραπτώς. 

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η κυβέρνηση επιζητεί να υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πριν από τη μετάβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη Σύνοδο Κορυφής.