Το επικοινωνιακό «παιχνίδι» της κυβέρνησης πάνω στο οποίο πατά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εφαρμόσει και νέα μέτρα καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου μόνο λίγες ώρες μετά την δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα έγινε γνωστό ότι το χαράτσι θα ισχύσει και για αυτή την χρονιά αφού η τρόικα θεωρεί ότι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έλεγαν ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση έριξε όλα της τα χαρτιά στην επικοινωνία για το πώς θα περάσει τα νέα μέτρα αντί να  προσπαθήσει να αναχαιτίσει τις απαιτήσεις των δανειστών μας.

«Από την ημέρα που έφτασαν οι εκπρόσωποι της τρόικας στην Αθήνα  βομβαρδιζόμαστε με ειδήσεις ότι δήθεν δεν υπήρξε συμφωνία σε τίποτα και άρα ότι κινδυνεύει η επόμενη δόση λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα από το εξωτερικό ξεκίνησαν πάλι τα σενάρια για έξοδο της χώρας από το Ευρώ και μάλιστα από συνεργάτη της κυρίας Μέρκελ 

Το παιχνίδι της κυβέρνησης γνωστό και καλοπαιγμένο. Οι αντοχές όμως των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί. Ας το λάβει υπ όψη της η κυβέρνηση γιατί η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει».

ΟΙ συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται ακόμα στην απομάκρυνση των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων λέγοντας ότι παρά τα όσα ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός με τους κυβερνητικούς του εταίρους  πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι απολύσεις μέσω των μετατάξεων ή της κινητικότητας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα πριν από λίγη ώρα το γραφείο τύπο του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που στις πλάτες του ελληνικού λαού στήνεται  ένα επικοινωνιακό παιχνίδι περί δήθεν διαπραγμάτευσης για να καταλήξει σε νέα επώδυνα μέτρα. Δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την φράση του ο πρωθυπουργός πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και ήρθε η είδηση για παράταση του χαρατσιού της ΔΕΗ για ένα ακόμη χρόνο για να  ξεγυμνωθεί για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση.

Όπως συμβαίνει και με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που από την πλήρη διάψευση και τις κόκκινες γραμμές, περνάμε στην υλοποίηση των 25.000 απομακρύνσεων για φέτος, σε πλήρη συμφωνία με το μνημονιακό πρόγραμμα.
Τελικά, όσο πιο «σθεναρή» είναι η διαπραγμάτευση με τη τρόικα κατά το κυβερνητικό μπλοκ, σε τόσο πιο σκληρά μέτρα οδηγούμαστε.

Δυστυχώς, όμως, για την κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει πως  η ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποτελεί μονόδρομο για τη σωτηρία της».

Παναγιώτης Βασιλάκης