Υπέρ ενός ενιαίου φόρου 15% για την επιχειρηματικότητα τάχθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην ομιλία του με την οποία ξεκίνησαν οι εργασίες της διεθνούς εκδήλωσης με θέμα Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν γίνεται να επιτευχθεί ανάπτυξη αν δεν επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα «διότι όσο και να μειωθούν τα κόστη δεν γίνεται με τόσο υψηλή φορολόγηση να επιτύχουμε τον στόχο».

Επανέλαβε την τοποθέτησή του ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και τόνισε ότι πρέπει να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της ελληνικής οικονομίας διαφορετικά θα έχουν πάει χαμένες οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Επικεντρώθηκε στο θέμα της ρευστότητας και υπογράμμισε ότι θα αντιμετωπιστεί με την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη το κράτος έχει αρχίσει σταδιακά και πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς ιδιώτες που είχαν φτάσει το 2010 τα 9,6 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος, στην επικείμενη φορολογική μεταρρύθμιση ο κ. Σαμαράς είπε ότι αυτή βασίζεται σε τέσσερις άξονες:

Απλούστερο φορολογικό σύστημα, τεχνολογία για επαλήθευση αυστηρότερη τιμωρία στη φοροδιαφυγή και χαμηλότεροι συντελεστές για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.

Κατά τα άλλα χαρακτήρισε το 2013 ως «έτος καμπής για την ανάπτυξη» προσθέτοντας ότι «και όσοι έχουν αμφιβολίες δείχνουν να πείθονται»

Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας και ότι στόχος από εδώ και πέρα είναι οι αποκρατικοποιήσεις και ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου.

Θέλοντας να τονίσει ότι το κλίμα αλλάζει ανέφερε ότι το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ήταν 135 δισ. ευρώ και έχει ανέλθει σήμερα στα 170 δισ. ευρώ.