Την επιλογή του Στέλιου Σταυρίδη για τη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή «δίνει το σαφές μήνυμα στην τρόικα και τους κερδοσκόπους των "αγορών" ότι οι εταιρείες κοινής ωφέλειας και η δημόσια περιουσία εκποιούνται άμεσα και με επαχθείς όρους από πειθήνιους εκφραστές των μνημονιακών πολιτικών».
«Δείχνει επίσης ότι... στερεύουν πλέον τα στελέχη της τριμερούς που είναι διατεθειμένα να αναλάβουν την "πολύ βρώμικη δουλειά" που τους ανατίθεται από την τρόικα», Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, η τοποθέτηση του κ. Σταυρίδη, «διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας κατασκευής πισίνας Piscines Ideales, υποψηφίου στις εκλογές με τον κ. Τζήμερο και πρόσφατα διορισμένου ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της υπό ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ, είναι ενδεικτική των προθέσεων της κυβέρνησης».

«Βεβαίως ως ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ δεν τρέφαμε ποτέ αυταπάτες για το ρόλο των διορισμένων από την τριμερή κυβέρνηση και την τρόικα στο ΤΑΙΠΕΔ. Η δημόσια περιουσία, μοχλός και εργαλείο ανάπτυξης για την χώρα, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο στα χέρια τους», συμπληρώνει η κ. Διώτη. «Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως θα παρακολουθούμε στενά κάθε κίνηση του ΤΑΙΠΕΔ και του νέου προέδρου του ΔΣ και ότι θα αγωνιστούμε για να κλείσουμε το δρόμο στα νεοφιλελεύθερα σχέδια τους», καταλήγει.