Διάλεξη στους σπουδαστές της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, έδωσε τη Δευτέρα, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη του Αρχιεπίσκοπου, ενώ, όπως είπε, η χώρα έχει ανάγκη από μια διαπαιδαγώγηση με βάση τις αρχές της Εκκλησίας που «διαπερνά τις σχέσεις όλων των φορέων της Πολιτείας και των πολιτών μεταξύ τους, ανεξάρτητα από τα θρησκευτικά τους πιστεύω». Σε αυτή τη πολύ δύσκολη, όπως την χαρακτήρισε, περίοδο για την πατρίδα μας «έχουμε απόλυτη ανάγκη το πνεύμα αλληλεγγύης που διαπνέει την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, το τόσο πολύτιμο, για να μην πω απολύτως απαραίτητο, για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής». Μάλιστα, όπως ανέφερε, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης θα ήταν πολύ πιο επαχθείς χωρίς τις δράσεις αλληλεγγύης και χωρίς των λόγων παρηγοριάς της Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στην Χρυσή Αυγή, ο κ. Δένδιας είπε ότι η άσκηση φραστικής βίας αλλά και η ανοχή της ίδιας της βίας, είναι ενέργειες που υπονομεύουν την πατρίδα, την κοινωνία, το μέλλον. «Τον διχασμό η πατρίδα μας τον έχει πληρώσει πολύ ακριβά στο παρελθόν, ακόμα και με απώλειες εθνικού χώρου. Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να υπάρξει διχασμός στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Έχουμε ανάγκη από τον λόγο παρηγορίας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και όχι τον λόγο και τις πράξεις πάσης φύσεως ταγμάτων εφόδου, τα οποία επικαλούνται τον μανδύα του Χριστιανού για να κρύψουν το βαθύτατα αποκρουστικό και αντιχριστιανικό πρόσωπό τους» πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Μάλιστα, τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποκαθιστά την Ελληνική Αστυνομία και πολύ περισσότερο να προβαίνει σε πράξεις βίας έναντι συνανθρώπων μας, με κριτήριο το χρώμα του δέρματος, το θρήσκευμα ή οποιοδήποτε άλλο κριτήριο. «Δεν έχουν θέση στην Ορθοδοξία οι πράξεις αυτές. Είναι όλοι τέκνα Θεού» είπε.