Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλωσεις του στην διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων.
«Οι νέοι ύμνοι του πρωθυπουργού υπέρ της επιχειρηματικότητας προσπαθούν να κρύψουν ότι αυτή η πολιτική απαιτεί σήμερα ακόμη πιο φτηνούς εργαζόμενους, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μόνιμη ανασφάλεια και ανεργία για τους νέους, προκλητικές φοροαπαλλαγές και κίνητρα για τους μεγάλους επιχειρηματίες, που πάλι θα πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες. Αυτές είναι οι δήθεν "καινοτόμες" ιδέες που προβλέπει και η Στρατηγική "Ευρώπη 2020"» αναφέρεται.

«Καμία διαπραγμάτευση προς όφελος του λαού, την οποία υπόσχονται η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", δε μπορεί να υπάρξει εντός των τειχών της ΕΕ και της οικονομίας που υπηρετεί τις ανάγκες του κεφαλαίου. Ο λαός με την πάλη του πρέπει να βάλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα και ανοίξει το δρόμο για να απαλλαγεί οριστικά από τα δεσμά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ΕΕ» προσθέτει το ΚΚΕ.