Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην έξοδο από την κρίση εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη στον Guardian σημειώνοντας ότι «είναι σαν τον μαραθώνιο, τα τελευταία χιλιόμετρα είναι τα πιο δύσκολα λόγω της κούρασης».
«Σε μεγάλο βαθμό, η Ελλάδα έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Κανείς δεν μιλάει πλέον για Grexit – ακόμα και οικονομολόγοι που υποστήριζαν το Grexit έχουν ζητήσει συγγνώμη γι αυτό», δηλώνει στην βρετανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών. 

Για την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής σημειώνει ότι «έχουμε καλύψει τα δύο τρίτα του στόχου. Όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα, έχουμε καλύψει τα τρία τέταρτα της διαδρομής… η Ελλάδα έχει πληρώσει πολύ υψηλό τίμημα από την άποψη της λιτότητας… Αλλά νομίζω ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον με ελπίδα». 

Για την Κύπρο ο υπουργός Οικονομικών προειδοποιεί ότι «φυσικά μια χρεοκοπία συνιστά συστημική απειλή», προσθέτοντας ότι «καθώς είμαστε τόσο κοντά οικονομικά και πολιτικά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σε εγρήγορση. Αλλά η Ευρωζώνη έχει πλέον εμπειρία στο χειρισμό των κρίσεων και δεν ανησυχώ ότι θα έχουμε πρόβλημα με την Κύπρο». 

Για τον ρόλο της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της κρίσης ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει ότι περιμένει «περισσότερη αλληλεγγύη».

Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται και από την Ευρώπη, εκτιμά. «Θα εξαρτηθεί από την αρχιτεκτονική της. Χρειαζόμαστε μια πιο ομόσπονδη Ευρώπη, μεγαλύτερη ενότητα και συνοχή. Τα πακέτα διάσωσης της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας είναι παραδείγματα των σημαντικών αλλαγών στην αρχιτεκτονική».