Δίπλα στους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης που αντιδρούν στην δημιουργία των ορυχείων χρυσού στο Πέραμα βρίσκεται από νωρίς το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μιλήσει με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης, να ακούσει τα προβλήματα τους αλλά και να καταθέσει τις προτάσεις του κόμματος του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε στο αίτημα των βουλευτών της παράταξης του οι οποίοι του διεμήνυσαν ότι σε αυτή την δύσκολη φάση όπου οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης αλλά και των γύρω περιοχών αγωνιούν για το μέλλον της περιοχής τους, καλό θα ήταν να βρεθεί δίπλα τους.

Μάλιστα η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται δυο μόνο μέρες μετά την υπαναχώρηση της Κυβέρνησης στο θέμα της εξόρυξης χρυσού όπου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι θα επανεξεταστούν οι συμβάσεις της εταιρείας Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Μ.Β.Ε. που έχει καταθέσει πρόταση για το έργο .

Στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι αυτή η υπαναχώρηση είναι ευκαιριακή και έγινε μετά από τα σοβαρά επεισόδια που δημιουργήθηκαν στις Σκουριές της Χαλκιδικής προκειμένου η ένταση που ξεκίνησε από την περιοχή της Μακεδονίας να μην επεκταθεί σε όλη την Βόρεια Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ταχθεί υπέρ των κατοίκων – αφού έτσι και αλλιώς έχουν δίκιο- με τρόπο όμως τέτοιο που να μην κατηγορηθεί από την κυβέρνηση ότι πυροδοτεί το κλίμα έντασης προκειμένου να έχει πολιτικά οφέλη βάζοντας όμως έτσι σε κίνδυνο τις οποίες επενδύσεις πρόκειται να γίνουν στην Ελλάδα.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι μετά από τα γεγονότα στις Σκουριές όπου η κυβέρνηση προσπάθησε αποτυχημένα να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ με την επίθεση στα ορυχεία το ... «άγρυπνο μάτι του προπαγανδιστή που κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου θα προσπαθήσει αυτή την φορά να δημιουργήσει εντυπώσεις λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευσης πυροδοτεί τις εντάσεις».

Παναγιώτης Βασιλάκης