Να λύσει το «γόρδιο δεσμό» μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, θα προσπαθήσει ο Αντώνης Σαμαράς που θέλει ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. να μην έχει ανοικτά θέματα. 
Στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους επικεφαλής της τρόικας, θα επιδιωχθεί να υπάρξει μια κοινά αποδεκτή λύση στα ανοικτά θέματα που υπάρχουν, όπως τις απολύσεις στο δημόσιο, τις ρυθμίσεις των χρεών και τον φόρο στα ακίνητα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιλυθεί το πρόβλημα και δεν θα δημιουργηθεί σκηνικό έντασης, αφού οι εντολές των πολιτικών προϊσταμένων προς τους ελεγκτές της τρόικας που είναι στην Αθήνα, είναι να μην υπάρξει αδιέξοδο.

Σας είχαμε ενημερώσει έγκαιρα για το παρασκήνιο μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και τρόικας και με βάσει τα όσα έχουμε πληροφορηθεί ως newpost δεν υπάρχει διάθεση να τα σπάσουν οι δυο πλευρές.

Η δύσκολη διαπραγμάτευση είναι μετά το Πάσχα, οπότε και θα γίνει η ουσιαστική συζήτηση για τα νέα μέτρα και άρα ο Πρωθυπουργός ετοιμάζεται για τις κινήσεις του με το βλέμμα στα τέλη Μαϊου.

Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς αρχίζει δημόσια να βάζει θέματα, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως έκανε χθες σε μια σύναξη με μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Σταδιακά θα αρχίσει να διαμορφώνεται ένα κλίμα διαπραγμάτευσης σε επίπεδο κορυφής και αυτό σκοπεύει να κάνει ο Αντώνης Σαμαράς το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που έχει καταλάβει που πάει το θέμα, τηλεφώνησε χθες στον Πρωθυπουργό και ουσιαστικά του είπα να θέσει σε ανώτατο επίπεδο και να συνομιλήσει με ευρωπαίους ηγέτες αλλά και με την ηγεσία της ΕΕ, για τις αναγκαίες προσαρμογές στους στόχους του προγράμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός έχει στο σχεδιασμό του να το πράξει αυτό, μαζί με την υποβολή αιτήματος για ουσιαστική επιμήκυνση της περιόδου προσαρμογής μέχρι και το 2016 κατά τρόπο αναπτυξιακά και δημοσιονομικά επωφελή.  

Ιωάννης Μαρτέλλος 

Σχετικά Θέματα:

Σαμαράς: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα μέτρα λιτότητας»