Σε ντέρμπι αναμένεται να εξελιχθεί η εκλογική διαδικασία την ερχόμενη Κυριακή στον δήμο Πειραιά, ανάμεσα στον Γιάννη Μίχα που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με καταμετρημένο το 98,98% των ψήφων, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πολιτών Καθαρή Συμμαχία» Γιάννης Μίχας, συγκέντρωσε ποσοστό 29,58% με 19.994 ψήφους, ενώ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος επικεφαλής του συνδυασμού «Μας ενώνει ο Πειραιάς» συγκέντρωσε ποσοστό 23,05% και 15.580 ψήφους.

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Θρύλος» που διεκδίκησε το δήμο ως ανεξάρτητος, υποστηριζόμενος από το ΛΑΟΣ, κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 18,83% και 12.728 ψήφους.

Για πολλούς αυτή ήταν η έκπληξη της χθεσινής βραδιάς, αφού οι δημοσκοπήσεις έφερναν τον Πέτρο Μαντούβαλο δεύτερο. Κάτι που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ συσπειρώθηκαν και έφεραν τον Βασίλη Μιχαλολιάκο στη δεύτερη θέση.

Ρυθμιστές του αποτελέσματος οι ψηφοφόροι του Πέτρου Μαντούβαλου αλλά και της Ελπίδας Παντελάκη (Λαϊκή Συσπείρωση-ΚΚΕ) που όλα δείχνουν ότι συγκεντρώνει ένα πολύ καλό ποσοστό, ίσως το υψηλότερο που έχει συγκεντρώσει υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ στον Πειραιά. Συγκεντρώνει ποσοστό 14,81% με 10.009 ψήφους.

Ο συνδυασμός «Συμμαχία στον Πειραιά» συγκέντρωσε ποσοστό 7,58% με 5.121 ψήφους, ενώ ο Αντώνιος Καλογερόγιαννης του συνδυασμού «Πειραιάς όλοι μαζί» συγκέντρωσε ποσοστό 3,43% και 2.318 ψήφους.

Ο συνδυασμός «Αριστερή Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ανταρσία στο Λιμάνι» συγκέντρωσε ποσοστό 2,71% και 1.833 ψήφους.

Πολλά στελέχη των συνδυασμών χθες στον Πειραιά συζητούσαν το θέμα της αποχής που κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε στο 54,5%.