Κανένα στοιχείο για τη φοροδιαφυγή δεν περιέχει τελικώς η περίφημη λίστα Λιχτενστάιν. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη λίστα που εστάλη, πριν από περίπου 4 χρόνια, στις Ελληνικές αρχές από υπηρεσίες ξένου κράτους και συγκεκριμένα από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών για φορολογικό έλεγχο των Ελλήνων καταθετών που υπήρχαν σε αυτήν.

Στο κείμενο της απάντησης ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει οτι το ΣΔΟΕ ερεύνησε τα στοιχεία για 17 υποθέσεις που αφορούσαν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που είχαν καταθέσεις στο Λιχτενστάιν. Από τον έλεγχο αυτό δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν φορολογικές ή άλλου είδους παραβάσεις. Τα στοιχεία αυτά το ΣΔΟΕ τα έστειλε και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο βουλευτής της ΝΔ απο τις 23 Ιανουαρίου του 2013 ρωτούσε τον υφυπουργό Οικονομικών εάν έχουν εντοπιστεί αδικήματα φοροδιαφυγής στα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λιχτενστάιν και αν ναι, σε πόσες περιπτώσεις και με ποιο συνολικό ποσό φοροδιαφυγής.

Για το θέμα των εμβασμάτων προς το εξωτερικό κατά τα οικονομικά έτη 2009 έως και τον Ιούνιο του 2012 που επίσης υπήρχε στο κείμενο της ερώτησης του Ανδρέα Ψυχάρη, ο Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ είναι σε εξέλιξη και καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας.