Με 205 ψήφους «υπέρ», 3 ψήφους «κατά» και μία ψήφο «παρών», η Ολομέλεια αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του για να αθωωθεί, όπως είπε, και πάλι πανηγυρικά», αλλά απαίτησε να γίνει το ίδιο και για την ασυλία της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου.

«Όσοι νομίζουν ότι στήνοντας δικαστήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής θα ανακόψουν την ραγδαία άνοδό της είναι γελασμένοι», δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης και χαρακτήρισε «γελοία» την αυτεπάγγελτη κατηγορία σε βάρος του για απόπειρα σοβαρής σωματικής βλάβης.

Για μία ακόμη φορά κατήγγειλε ότι η άσκηση δίωξης έγινε καθ΄ υπόδειξη δημοσιογράφου που μετείχε στην εκπομπή, πήρε τηλέφωνο στην εισαγγελέα και με την φράση «Ελένη, έχω θέμα» υπέδειξε ουσιαστικά την άσκηση δίωξης.

Πρόκειται, υποστήριξε, για τον ίδιο δημοσιογράφο που τώρα πάει στον ανακριτή για την υπόθεση του Μιχάλη Κυριακίδη.

«Εγώ δεν καταδέχθηκα να μηνύσω τον κ. Κασιδιάρη. Ούτε καν καταδέχθηκα να πάω στον ιατροδικαστή αν και η μελανιά ήταν εκεί 20 μέρες», δήλωσε από την πλευρά της, η Λιάνα Κανέλλη. «Είμαι πολύ σκληρή εγώ για να πεθάνω», είπε και σημείωσε ότι κανονικά για τον κ. Κασιδιάρη θα έπρεπε να έχει αρθεί η ασυλία του από τον πρώτο μήνα, αλλά με τη βοήθεια άλλων προσώπων διέφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό για να γλυτώσει το αυτόφωρο. 

Σχολιάζοντας την αναφορά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στα «περί πανηγυρικής αθώωσης» του στο προηγούμενο δικαστήριο, η κ. Κανέλλη τόνισε ότι το αποτέλεσμα «παίχτηκε» στην αξιοπιστία των μαρτύρων, υπενθυμίζοντας ότι ο κ. Κασιδιάρης καθυστέρησε τη δίκη αυτή επί 8 χρόνια.

«Υπάρχουν και πολύ καλά αρωματικά σαπούνια, που δεν μπορούν να ξεπλύνουν την ναζιστική μυρωδιά, σαπούνια που δεν είναι φτιαγμένα από σάρκες ανθρώπων», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της βουλευτού του ΚΚΕ.