«Βολές» κατά της άκρας αριστεράς και κατά της άκρας δεξιάς εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ με θέμα τη βία των άκρων.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε ότι «η άκρα αριστερά συναντά την αναρχία, με τον λαϊκισμό να αποτελεί τον συνδετικό τους κρίκο», συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς ο λαϊκισμός όταν συνδυάζεται με την απόγνωση και τη δημαγωγία μπορεί να γίνει περισσότερο επικίνδυνος».

Ανέφερε ακόμη ότι «η άκρα δεξιά συστηματικά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες».

Προηγήθηκε το σχόλιο του Πρωθυπουργού ότι τα τελευταία χρόνια σε πάρα πολλές χώρες δοκιμάζονται οι αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, κυρίως σε όσες χώρες πλήττονται από τη λιτότητα και την ύφεση.

Όπως είπε, τα αίτια είναι πολλά, κυρίαρχα ωστόσο είναι δύο: η απογοήτευση από την διάψευση των προσδοκιών και ο φόβος για το τι περιμένει τον κόσμο αύριο. «Φόβος», πρόσθεσε, «που έχει να κάνει κυρίως με την ανεργία που διογκώνεται ιδιαίτερα στα νέα παιδιά» και έχει φθάσει στο εκρηκτικό ύψος του 60%.

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε επίσης ότι δοκιμάζεται και η δημόσια ασφάλεια, ενώ αναφέρθηκε και στα κύματα λαθρομετανάστευσης «που κι αυτά πολλαπλασιάζονται».

TAGS