Έντονο προβληματισμό δημιούργησε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής η ενημέρωση του ΣΔΟΕ σχετικά με τον χρόνο παράδοσης του πορίσματος για τη φορολογική κατάσταση των τεσσάρων συγγενών του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παναγιώτης Μαντούβαλος αναπληρωτής διευθυντής Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, που διενεργεί την συνολική έρευνα για τους 2.062 καταθέτες που περιλαμβάνει η λίστα Λαγκάρντ, ανέφερε στον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη πως το πόρισμα θα είναι έτοιμο σε δύο με τρεις μήνες.

Το συγκεκριμένο πόρισμα δεν θα αφορά στο σύνολο των καταθετών αλλά μόνο τους Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου και Ανδρέα Ρωσσώνη, Συμεών Σικιαρίδη.

Ο κ. Μαντούβαλος, εξήγησε μεταξύ άλλων ότι αν και έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα στοιχεία από τις τράπεζες, χρειάζονται τουλάχιστον 3 εβδομάδες προκειμένου να τα μετατρέψουν σε μορφή που να επιδέχεται επεξεργασία.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της επιτροπής θα κληθούν στην απογευματινή συνεδρίαση να αποφασίσουν εάν θα ολοκληρώσουν τις έρευνές τους (σ.σ. η εργασίες της επιτροπής έχουν πάρει παράταση εως τις 29.03.2013) χωρίς το πόρισμα του ΣΔΟΕ, ή αν θα παρατείνουν τις εργασίες της επιτροπής τους.
TAGS