Αίσθηση προκάλεσαν οι τρεις αρνητικές ψήφοι που εντοπίστηκαν στην κάλπη για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Ηλία Κασιδιάρη για την υπόθεση του ξυλοδαρμού της κυρίας Λιάνας Κανέλλη στην τηλεοπτική εκπομπή του AΝΤ1.
Με δεδομένο ότι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ψήφισαν υπέρ της άρσης του κ. Κασιδιάρη, καθώς ο ίδιος το ζήτησε, δημιουργήθηκε η απορία για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις «διαρροές».

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία της ψηφοφορίας γίνεται με κάλπη στην οποία κάθε βουλευτής γράφει το όνομά του και το τι επιθυμεί να ψηφίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από τα 3 «ΟΧΙ» είναι ο γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καράμπελας.

Ο κ. Κεφαλογιάννης δικαιολόγησε την ψήφο του ως εξής: «το έκανα προκειμένου να δώσω μια ευκαιρία στον κ. Κασιδιάρη να ζητήσει συγνώμη από το βήμα της Ολομέλειας» ενώ ο κ. Καράμπελας υποστήριξε πως «δεν ήθελα να στείλουμε τον κ. Κασιδιάρη στο δικαστήριο και να αθωωθεί»!

Από την πλευρά του ο κ. Καράμπελα μίλησε για «λάθος», όπως και ο Γιάννης Ιωαννίδης, και έσπευσε πίσω στη Βουλή για να διευκρινήσει ότι εάν ψήφιζε ξανά θα ψήφιζε «υπέρ».

Το ένα και μοναδικό «παρών» δόθηκε απο τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινό.


Σχετικά Θέματα:

Κεφαλογιάννης: Ήθελα να δώσω μία ευκαιρία στον Κασιδιάρη

Καράμπελας: Έκανα λάθος στην ψηφοφορία για τον Κασιδιάρη

Ιωαννίδης: Εκ παραδρομής ψήφισα «όχι» για τον Κασιδιάρη